Hlavným konkurentom Huawei v tomto segmente má byť spoločnosť HONOR.

Telefóny so skladateľným displejom sú v súčasnosti na trhu vo viacerých podobách. Konkrétne ide o väčšie modely typu fold, ktoré sa zatvárajú do veľkosti bežného smartfónu s približne 6 a viac palcovým displejom. Druhou možnosťou sú modely typu flip, teda zariadenia, ktoré majú menší vonkajší displej a pri rozložení majú štandardnú veľkosť telefónu. Oba tieto typy sa však skladajú z dvoch častí, pričom výrobcovia smartfónov už pracujú aj na telefóne s troma časťami.

Len nedávno sme sa tak dozvedeli, že model typu tri-fold je už v príprave u spoločnosti Huawei. Tá má byť prvou značkou, ktorá tri-fold predstaví na trhu s tým, že pôjde aj do predaja na viacerých trhoch. Doteraz sa zdalo, že Huawei v tomto segmente nemá konkurenta, no po týchto informáciách sa ozval aj veľký konkurent tejto značky, HONOR.

Huawei a HONOR pracujú na tri-foldoch

Aj keď Huawei už má mať vytvorený prvý koncept, ktorý sa zdokonaľuje postupne až do štádia, kedy bude pripravený na sériový predaj, tak iné spoločnosti na podobných zariadeniach pracujú. Túto informáciu potvrdil aj CEO spoločnosti HONOR, ktorý informoval v rámci rozhovoru o tom, že vyplnili už rôzne patenty na modely ako je tri-fold, scroll a podobne. Zdá sa teda, že v oblasti modelu tri-fold budeme svedkami súboja o prvenstvo medzi značkami Huawei a HONOR, ktoré kedysi patrili pod jednu strechu.

Jednotlivé krídla telefónu majú hrúbku len 4,7 mmZdroj: TOUCHIT.sk

Aj keď HONOR môže na takomto telefóne pracovať, nie je jasné, či ho dokáže dokončiť včas. Známi leakeri už v skorších vyjadreniach informovali o tom, že prvý tri-fold by mohol byť predstavený už koncom tohto roka, prípadne v priebehu toho budúceho. V každom prípade sa ale predstavenie takéhoto zariadenia blíži a portfóliá skladateľných smartfónov sa budú rozširovať.

V otázke tri-foldov je aj značka Samsung. Tá ale narozdiel od Huawei či HONORu pracuje stále na zdokonaľovaní štandardných modelov fold a flip, čo sme si overili aj pri nedávnom predstavení nových modelov. Aj keď Samsung teda patrí medzi pionierov skladateľných modelov, tak v tomto smere zrejme čínskych konkurentov neporazí.

Zdroj: huaweicentral.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.