Funkcia má viesť k zvýšeniu bezpečnosti používateľov.

Na to, aby ste oficiálne mohli používať Instagram, musíte mať minimálne 13 rokov. Keďže toto pravidlo sa dá pomerne jednoducho obísť, tak Instagram navštevujú aj oveľa mladší používatelia. V prípade, že na sociálnej sieti používateľ nezadá svoj vek, Instagram mu účet zablokuje.

Nedávne námietky na bezpečnosť Instagramu prinútili kompetentných konať. Nové pravidlo sociálnej siete bude požadovať, aby mladí používatelia, ktorí si budú chcieť zmeniť svoj vek na 18 rokov alebo vyšší, ho potvrdili nahratím fotografie z dokladu totožnosti. O potvrdenie veku je možné požiadať aj troch dospelých. Nejde pritom jediné možnosti, ako overiť na Instagrame vek.

Novinkou je aj overovanie veku prostredníctvom selfie kamery. Pomocou nej používateľ vytvorí video. Po jeho vytvorení je toto video zdieľané s britskou spoločnosťou Yoti, ktorá sa špecializuje na overovanie veku, totožnosti a biometrie. Umelá inteligencia na základe čŕt tváre vytvorí profil používateľa a určí jeho vek. Celý proces netrvá dlhšie ako 20 minút, pričom video sa po dokončení analýzy vymaže.

Instagram uviedol, že je pre neho dôležité, aby poznal vek svojich používateľov. Iba tak dokáže ponúkať relevantný a hlavne primeraný obsah pre používateľov mladších ako 18 rokov. Tieto funkcie overovania veku sú zatiaľ dostupné iba pre vybranú skupinu používateľov v Spojených štátoch, avšak nie je vylúčené, že v najbližších mesiacoch sa dostanú do viacerých regiónov.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.