Spoločnosť TCL predstavila na MWC 2021 v Barcelone niekoľko nových produktov a inovácií.

Zaujali hlavne inteligentné okuliare NXTWEAR G s nositeľným displejom, ako aj funkcie, ktoré umožňujú spoluprácu medzi rôznymi zariadeniami TCL na viacerých obrazovkách. Na trh prichádza aj exteriérový ultrarýchly dátový modul LINKHUB 5G alebo detské hodinky MOVETIME Family Watch 2.

Okuliare ako privátnej kino kdekoľvek

TCL NEXTWEAR G sú nositeľné okuliare s displejom, ktoré fungujú ako prenosné domáce kino, herná obrazovka alebo displej, ktorý poskytuje viac súkromia pri práci a zábave doma či na cestách. Kombinujú skladací bezrámový dizajn a vďaka nízkej hmotnosti sa pohodlne nosia. Vyznačujú sa reflexným tmavočiernym povrchom a vyzerajú prémiovo.

Okuliare TCL NEXTWEAR G. Zdroj: TCL

Okuliare TCL NEXTWEAR G. Zdroj: TCL

Inteligentné okuliare nemajú vlastnú batériu, stačí ich pripojiť pomocou kábla USB k notebooku, tabletu alebo smartfónu. Okuliare sú vybavené dvojitým displejom Sony s rozlíšením Full HD (1080p) a technológiou Micro OLED. Majú poskytnúť plnohodnotný zážitok z domáceho kina s uhlopriečkou displeja 140 palcov a pomerom strán 16:9. Okuliare sú priehľadné a tak vidíte nielen displej, ale aj svoje okolie ako pri bežných okuliaroch.

Okuliare TCL NEXTWEAR G. Zdroj: TCL

Okuliare NXTWEAR G sú plne kompatibilné s viac ako 100 smartfónmi, hybridnými zariadeniami 2 v 1 a notebookmi od všetkých hlavných výrobcov. Na vybraných trhoch budú k dispozícii v júli a postupne sa začnú predávať aj v ďalších krajinách. Údajne by sa mali objaviť aj na Slovensku.

Technológia zdieľania obrazovky na viacerých zariadeniach

Technológia TCL s názvom Multi-Screen Collaboration umožňuje spoluprácu medzi zariadeniami na viacerých obrazovkách. V praxi to znamená, že na notebooku s Windows 10 môžete bezdrôtovo upravovať, zdieľať alebo ovládať obsah na kompatibilnom smartfóne TCL priamo zo svojho počítača. Napríklad po pripojení k smartfónu TCL 20 Pro 5G má notebook jednoduchý prístup k súborom a fotografiám v telefóne, aplikáciám Android a zdieľanej schránke. Toto sme už videli u viacerých výrobcov ako je napr. Samsung, teraz to má aj TCL.

Spolupráca medzi tabletom a smartfónom TCL. Zdroj: TCL

Spolupráca medzi tabletom a smartfónom TCL. Zdroj: TCL

Pri práci s rôznymi zariadeniami môže zdieľanie obrazovky plynule pokračovať pri prepínaní z notebooku na nový tablet TCL 10 TABMAX. Oznámenia zo smartfónu sa na tablete zobrazujú aj vtedy, keď je telefón uložený v taške alebo vo vrecku.

Spolupráca medzi zariadeniami funguje aj v televízoroch. Po pripojení smartfónu TCL 20 Pro 5G k televízoru môžete sledovať videá a relácie vo vysokom rozlíšení priamo na obrazovke televízora. To isté platí pre počúvanie hudby alebo prezeranie fotografií.

Nová technológia spolupráce na viacerých obrazovkách sa bude postupne zavádzať prostredníctvom aktualizácií softvéru OTA pre zariadenia, ktoré túto funkciu ešte nemajú.

5G router do vonkajšieho prostredia

Vonkajšia jednotka CPE TCL LINKHUB 5G využíva integrované antény s vysokým ziskom na príjem 5G vo všetkých pásmach. Vďaka tomu je ideálny pre ľudí v oblastiach so slabším pokrytím mobilným signálom. Po vložení 5G SIM karty do zariadenia budee môcť sťahovať dáta rýchlosťou až 4,67 GB/s pri prenose vo frekvenčných pásmach pod 6 GHz.

TCL LINKHUB 5G. Zdroj: TCL

Jednotku môžete namontovať na stĺp alebo na stenu, čo umožňuje rôzne možnosti inštalácie. Je navrhnutý tak, aby odolal náročným poveternostným podmienkam, má vodotesné a prachotesné puzdro s krytím IP67, ochranu proti blesku a rozsah prevádzkových teplôt od -40 do +55 °C.

Inteligentné hodinky pre deti

Druhá generácia detských hodiniek nadväzuje na úspech svojich predchodcov, hodiniek MOVETIME Family Watch. Ponúka funkcie, ktoré pomáhajú aj rodičom pri starostlivosti o deti. Medzi funkcie patrí presnejšie sledovanie polohy, vylepšený fotoaparát, väčší displej a o 40 % väčšia kapacita batérie.

Bezpečnosť detí je prvoradá, preto zariadenie MOVETIME Family Watch 2 využíva sledovanie polohy v reálnom čase. Ako rodič tak môžete na svojom telefóne vidieť, kde sa dieťa nachádza, alebo skontrolovať celú históriu jeho polohy. Funkcia virtuálnej bezpečnej zóny upozorní rodičov, keď sa dieťa zatúla mimo vopred definovanej oblasti.

Medzi ďalšie funkcie, ktoré sú k dispozícii v novej generácii detských hodiniek, patria hlasové a video hovory 4G alebo textové správy. Tie sa dajú aktivovať pomocou karty NanoSIM. K dispozícii je aj tlačidlo SOS, ktoré môžu deti použiť na okamžité spojenie s núdzovými kontaktmi jediným dotykom.

TCL vyvinulo pre hodinky špeciálne detské používateľské rozhranie. Deti si tak môžu prispôsobiť ciferník hodiniek pomocou farebných tapiet.

Hodinky TCL MOVETIME Family Watch 2 sa v Európe začnú predávať v priebehu augusta 2021 za cenu 149 eur. K dispozícii budú aj na Slovensku.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.