Transcend DrivePro 220 je kamera do auta so super funkčnou výbavou. Predovšetkým si poradí aj s nočným snímaním a na takomto zázname dokážete rozpoznať evidenčné čísla vozidiel pred vami. Uhol záberu objektívu je 130°, a to umožňuje zachytiť dostatočne široký záber, aby ste videli od jedného okraja auta po druhý. Svetelnosť objektívu je F1.8 a obraz vyzerá dobre, aj keď vchádzate počas slnečného dňa do tunela.

Transcend_DP220_4_vyd2015_6_nowat

Výrobca dodáva spolu s kamerou aj microSD kartu s kapacitou 16 GB, kamera podporuje kartu s kapacitou do 64 GB. Spustenie záznamu je okamžité, hneď po naštartovaní auta, záznam sa vypne po 10 sekundách od zhasnutia motora. Vo výbave je GPS snímač a teda spolu s obrazom máte uložené aj informácie o aktuálnej polohe na mape. Inštalácia kamery je otázkou pár sekúnd, pokiaľ nechcete skrývať napájací kábel (to trvá poriadne dlho). My sme mali na test kameru s nalepovacím pruhom a rýchlo ju nalepíte na čelné sklo. Napájací kábel má dĺžku 3 metre a končí adaptérom do cigaretového zapaľovača. Ako príslušenstvo existuje aj prítlačný pripevňovací mechanizmus, ktorý umožňuje otočenie kamery o 360° (cena 8 eur).

Transcend_DP220_vyd2015_6_nowat

Okrem tohto má však DrivePro 220 aj ďalšie možnosti. Predovšetkým je to hlásenie opustenia jazdných pruhov, čo oceníte na diaľnici, podobne je tu aj signalizácia blížiacej sa kolízie, keď sa vaše vozidlo dostane do blízkosti iného automobilu pred vami. V oboch prípadoch nastavíte rýchlosť vozidla, od ktorej má signalizácia fungovať. Špeciálnou funkciou je parkovací režim, kedy sa nahrávanie obrazu začne automaticky aj vtedy, keď pred vami začne parkovať iné vozidlo. Ak vám teda niekto poškodí vozidlo pri parkovaní, viete to zistiť, aj keď ste vo vozidle neboli. Predpokladom je, že máte nabitú batériu v kamere. Tá sa využíva aj na realizáciu záznamu v dobe napr. po havárii, keď nie je k dispozícii elektrické napätie v automobile. Signalizovať sa dá aj prekročenie nastavenej maximálnej rýchlosti.

Transcend_DP220_2_vyd2015_6_nowat

Ku kamere môžete na ovládanie a prehrávanie záznamu použiť aj aplikáciu DrivePro, ktorá spojí kameru a smartfón pomocou Wi-Fi pripojenia. Môžete si tak priamo na obrazovke smartfónu hneď prezrieť realizované záznamy. Ďalšou vlastnosťou je rozpoznanie nebezpečnej situácie, keď napr. po rýchlej zmene zrýchlenia sa uloží 30 sekúnd pred udalosťou a 30 sekúnd po udalosti a tento záznam sa ukladá vo zvýšenej kvalite obrazu. Tiež si popri nakrúcaní videa môžete realizovať aj fotografie vo vyššej kvalite. Kamera má rozlíšenie 3 MPx, nakrúca video v 1080p a v zadnej časti je 2,4-palcový farebný LCD displej, na ktorom sa nachádza aj zaznamenávaný obraz.

Cena: 140 EUR
Zapožičal: Transcend

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.