Možno ste nezachytili túto informáciu, ale od 10. marca je možnosť si zvoliť ako ukazovateľ navigácie v Mapách Google najznámejšieho inštalatéra na svete.

Je to aj neoficiálny deň, ktorým fanúšikovia oslavujú najobľúbenejšiu postavu Nintendo „MAR10„. Osláv sa zúčastní aj Google a pri tejto príležitosti spoločnosť aktualizuje aplikáciu Mapy Google pre zariadenia iOS a Android, ktoré budú obsahovať možnosť si zvoliť funkciu motokáry od Super Maria.

Mario sa bude zobrazovať namiesto šípky vašej lokality. Aktualizácia už prebehla a nám sa Mario zobrazil.

Ak chcete aby sa vám Mario zobrazil, musíte najprv aktualizovať Google Mapy na najnovšiu verziu. Vyberte miesto, alebo adresu, na ktorú sa chcete dostať, a vedľa tlačidla „Navigovať“ uvidíte tlačidlo s „?“ Následne vám vyskočí oznamovacie okno s Mariom a hláškou „Oh yeah! Mario time!“. Po potvrdení tlačidlom Let´s go môžete na cesty vyraziť za asistencie Maria.

Vzhľadom k tomu, že je to len Mariov deň, nemôžete si vybrať Luigiho, Peach, Toad, alebo niektorú z ďalších postáv z Mario Kart. Je tu však ukryté aj jedno Veľkonočné vajíčko (Easter egg). Ak rýchlo poklepete na tlačidlo s „?100 krát, budete počuť zvukový efekt 1-UP, ako ste mohli počuť aj v iných hrách s Mariom.

Je to dobrý podnet ako nás tvorcovia hry pripravujú na prichádzajúcu hru Mario Kart Tour pre systémy iOS a Android. Je tu ale malý háčik… Ešte rok čakania do marca 2019.

Vyskúšate aj vy Mária v Mapách Google?

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Zahrajte si Mini Doom II

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.