Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kľúčové vylepšenia ocenenej technológie odhalené na CES 2020

Jeden rok po zožatí 15 najlepších ocenení CES s prielomovou holografiou Super X-Fi pre slúchadlá, spoločnosť Creative Technology predstaví úplne nový zvukový profil Super X-Fi Gen2, ktorý kľúčovými vylepšeniami poskytne používateľom prirodzenejší zvukový zážitok ako kedykoľvek predtým.

Bezprecedentný realizmus v slúchadlách

Super X-Fi prináša zvukovú scénu špičkového systému priestorových reproduktorov do slúchadiel a prispôsobuje ju pomocou umelej inteligencie (UI) pre prirodzený zážitok z počúvania. Od svojho celosvetového uvedenia na CES 2019 boli používatelia a kritici unesení realizmom personalizovaného zvuku, ktorý je prispôsobený ich antropometrickým profilom.

„Na začiatku bola naša základňa užívateľských profilov v rozmedzí desiatok tisíc. Počas uplynulého roka sme na základe úspešného spustenia Super X-Fi nazhromaždili stovky tisíc používateľských profilov. Tento významný skok v údajoch z reálneho sveta nám poskytol kapacitu na ďalší výskum, a čo je dôležité, umožnil nám trénovať Super X-Fi UI tak, aby bola ešte presnejšia v personalizácii zvukových zážitkov pre našich používateľov. Toto bolo kľúčové v našom vývoji profilu Super X-Fi Gen2, “povedal Lee Teck Chee, viceprezident technológie v spoločnosti Creative a vynálezca modelu Super X-Fi.

Super X-Fi Gen2 obsahuje aj ďalšie dôležité vylepšenia vrátane zachovania ďalších detailov v konfigurácii priestorového zvuku spolu s vyššou presnosťou určovania polohy. Zvuková vernosť je vylepšená, čo vedie k jasnejšiemu zvukovému podpisu. Znamená to dokonalejší zvuk v širšom rozsahu a celkovo omnoho väčšiu radosť pre používateľov.

V prípade filmov je dialóg jasnejší a umiestnenie zvukových signálov je presnejšie s vylepšeným výkonom basov. Je to lepšie aj  v rôznych hudobných žánroch, pretože vylepšená obnova detailov posúva používateľov bližšie k štúdiovému prostrediu.

Pokiaľ ide o hry, zážitok zo Super X-Fi je vylepšený v širokej škále typov hier s lepším vnímaním vzdialenosti a polohy. Okrem toho spoločnosť Creative predstaví na výstave CES 2020 špeciálny herný zvukový profil navrhnutý pre FPS hry  v ukážke SXFI GAMER headsetu.

Výhody nového profilu Super X-Fi Gen2 tu nekončia. Vďaka novému prístupu v metodike projektovania sa spotreba energie stáva efektívnejšou. Napríklad slúchadlá SXFI AIR získajú navyše viac ako 10% výdrže batérie.

Profil Super X-Fi Gen2 bude implementovaný do všetkých existujúcich užívateľských profilov na celom svete v priebehu CES 2020 a používatelia potrebujú vykonať jednoduché aktualizácie firmvéru svojich produktov a stiahnuť si svoje nové profily prostredníctvom aplikácie SXFI, aby zažili úplne nový holografický zvuk.

Lee dodal – „Super X-Fi Gen2 je novým ovocím nášho neúprosného výskumu v oblasti audio dokonalosti. Aj keď je Gen2 najlepším zvukovým profilom, aký máme, neustále sa snažíme rozvíjať ďalší vyšší štandard. Gen3 je už na obzore. “

Značky: