Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Fotografickí experti prednedávnom zvolili kráľa smartfónovej fotografie, ktorým je podľa prestížneho rebríčka DXOMARK model Mate 50 Pro od Huawei.

Fotosystém však zďaleka nie je jedinou vlastnosťou, v ktorej exceluje. Úradujúca vlajková loď ponúka aj ďalšie užitočné funkcie, o ktorých ste možno ani netušili – a zaiste ich ocení každý fanúšik nových technológií.

SuperStorage

Pomerne často sa stáva, že užívatelia pri kúpe smartfónu často podcenia svoje požiadavky na veľkosť úložiska. S používaním smartfónu priamo úmerne súvisí akumulácia pamäte, a najmä pri používaní aplikácií sa úložný priestor rapídne zmenšuje. Až nakoniec v priebehu šiestich mesiacov až jedného roka používania smartfónu zistíme, že už nemáme v úložisku takmer žiadnu kapacitu a príde rad na vymazávanie. Hoci dnes existujú rôzne aplikácie, či riešenia tretích strán, ktoré môžu s čistením úložiska pomôcť, pre väčšinu užívateľov je to však vo všeobecnosti zložité, a preto sa radšej rozhodnú to robiť mechanicky, čo je nielen časovo náročné, ale svojim spôsobom aj otravné.

S cieľom pomôcť používateľom uvoľniť viac úložného priestoru bez stresu, Huawei predstavil technológiu SuperStorage, ktorá slúži na to, aby pomáhala maximalizovať svoj úložný priestor. Vôbec prvá technológia kompresie úložiska totiž dokáže ušetriť až 20 GB priestoru. Napríklad, SuperStorage dokáže automaticky detegovať duplikované súbory a málo využívané aplikácie, ktoré používateľovi dajú možnosť kompresie v aplikácii Huawei Optimiser. Ďalšou výhodou je, že ak sa v smartfóne nachádza viacero kópií rovnakého súboru, napríklad rovnaký obrázok odoslaný do skupinových rozhovorov naprieč rôznymi aplikáciami, funkcia SuperStorage vie rozpoznať tieto súbory a zkompresovať ich do jedného tak, aby sa obsadil len jeden úložný priestor.

Okrem toho dokáže systém identifikovať aj aplikácie, ktoré používateľ už dlhší čas bežne nepoužíva. Keď používateľ potrebuje aplikáciu znova použiť, môže byť dekomprimovaná v reálnom čase. SuperStorage je bezproblémový, pretože deduplikácia súborov a kompresia aplikácií neovplyvňujú bežné používanie smartfónu, takže používateľa nijako neobmedzuje.

Huawei Mate 50 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Mate 50 Pro

SuperEnergy Boosting

Výdrž batérie smartfónu ovplyvňuje celkový používateľský zážitok. Čo si ale pri používaní smartfónu často neuvedomujeme, je úroveň spotreby energie, ktorú míňame počas toho, čo sledujeme náš obľúbený obsah, počúvame hudbu, či hráme mobilné hry.  Bod zlomu nastane až vtedy, keď batéria smartfónu dosiahne kritickú úroveň. Inžinieri výskumu a vývoja spoločnosti Huawei preto prišli s myšlienkou vyvinúť funkciu, ktorá umožní smartfónom fungovať dlhší čas predtým ako sa vypnú, aj keď je batéria takmer úplne vybitá. Keď úroveň batérie smartfónu dosiahne kritickú úroveň, často sa automaticky vypne. V Huawei však zistili, že pre väčšinu smartfónov dostupných na trhu v skutočnosti zostávajú značné miliampérhodiny energie, aj keď so zníženým napätím, ktoré obmedzuje úlohy s vysokou spotrebou energie.

Preto prijali výzvu vytvoriť smartfón, ktorý môže pokračovať v prevádzke, aj keď je na kritickej úrovni batérie, čím sa predlžuje životnosť batérie v núdzových situáciách.

Súčasné smartfóny dostupné na trhu často zodpovedajú priamo úmerne aktuálnej úrovni batérie. Keď je úroveň batérie ponechaná len v nižšom percentuálnom rozsahu, napätie batérie klesne z normálneho stavu 4,45 V na úroveň nízkeho napätia 3,4 V. Po znížení výkonu batérie počas tohto stavu nízkej spotreby sa smartfón už nezapne na používanie.

Huawei Mate 50 Pro prešiel aktualizáciou hardvéru, aby sa zlepšil celkový dojem z výdrže batérie. Keďže smartfóny Huawei používajú vysokokvalitné batérie, výkonný algoritmus predstavený v EMUI 13 spolu s technológiou SuperEnergy Boosting umožňuje smartfónu adekvátne čerpať energiu v stave nízkej spotreby, aj keď je napätie od 3,0 V do 3,4 V (+ / presnosť -0,1 V). To umožňuje používateľom zapnúť smartfón, čím sa predĺži jeho používanie v prípade núdze.

Huawei Mate 50 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Mate 50 Pro

SuperHub

„SuperHub“ je ekvivalentom schránky na ukladanie súborov do vyrovnávacej pamäte. Používatelia môžu presúvať ľubovoľné súbory, ako sú obrázky, dokumenty, texty a ďalšie súbory požadované používateľmi, do SuperHub a rýchlo ich zdieľať, keď ho potrebujú použiť. Prelomí bariéry medzi softvérom tretích strán a je kompatibilný s mnohými formátmi súborov, čo umožňuje efektívny a pohodlný prenos súborov.

Tradičná schránka smartfónov umožňuje používateľom kopírovať iba jednu informáciu naraz s jedným formátom obsahu. Na dosiahnutie efektívnosti nemôže zahŕňať viacero formátov súborov ani byť kompatibilný s bohatšími formátmi obsahu. SuperHub umožňuje používateľom kopírovať súbory medzi aplikáciami, čo umožňuje kombináciu formátov súborov.

Používatelia môžu napríklad vybrať text v prehliadači alebo vybrať obrázok v poznámke a potom ich presunúť myšou do SuperHub a priamo zdieľať s priateľmi. Môžete dokonca skopírovať prezentačný balíček zo Správcu súborov do SuperHub a rýchlo ho zdieľať do počítača prostredníctvom smartfónu, čím sa zabezpečí bezproblémový prenos údajov medzi počítačom a smartfónom. Používateľovi to ušetrí proces prepínania tam a späť medzi viacerými softvérmi a viacnásobné kopírovanie.

Značky: