Aj vás trápi jarná únava?

Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi webmi, ktoré vám poradia čo robiť, aby ste sa cítili sviežo, zdravo a plný energie.

makeyourbodywork.com/how-to-exercise-at-home

Konečne je tu jar. S ňou však ruka v ruke prichádza aj všetkým dobre známa jarná únava. Nasledujúcich niekoľko stránok vám poradí, ako sa so stavom malátnosti úspešne vysporiadate behom okamihu. Netreba na to veľa, stačí štipka odhodlania. Proti pocitu únavy výborne účinkuje akýkoľvek druh pohybu. Patríte aj vy k tej skupine ľudí, ktorá na cvičenie jednoducho nemá čas?

Stránka Make Your Body Work vám dokáže, že ani vy nie ste natoľko vyťažení, aby ste si nenašli niekoľko minút denne na seba a na svoje zdravie. Web totiž prichádza so zbierkou až 50 odkazov na rozličné videá, vďaka ktorým si precvičíte celé telo, a to pohodlne z miesta vášho domova.

Chcete zhodiť zopár kíl, spevniť svalstvo alebo sa len uvoľniť pri blahodarných účinkoch jogy? Každý si tu nájde svoje. Dokonca aj budúce mamičky, ktoré túžia ostať vo forme a zároveň sa chcú lepšie pripraviť na deň D. Stále si teda ešte myslíte, že na cvičenie nemáte čas?

www.behame.sk

Behať či nebehať? To je otázka. Zrejme viacerí sa rozhodli pre prvú voľbu, čomu neraz nasvedčuje stav našich ulíc a turistických chodníkov. Ako keby sa spolu s prebúdzajúcou sa prírodou prebrali k životu aj ľudia. Okrem pozitívnych účinkov behu pre fyzické zdravie, výrazne počas neho pookreje i ľudská myseľ.

Či už s behom začínate, alebo už máte svoj prvý maratón za sebou, portál behame.sk si istotne obľúbite. Okrem inšpiratívnych článkov zo sveta slovenských i zahraničných vrcholových bežcov, tu nájdete užitočné tipy, ako rýchlejšie a efektívnejšie napredovať na ceste za vysnívanou postavou a lepšou kondíciou. neuniknú vám už žiadne preteky, zároveň sa dozviete o receptoch, s ktorými obohatíte váš jedálniček a zároveň si zabezpečíte dostatočné množstvo energie pred tréningom.

V sekcii Poradňa vám zasa známy športový fyziológ a kondičný tréner Viktor Bielik odpovie na dôležité otázky. Pri aplikovaní jeho rád dosiahnete nielen lepšie výsledky, ale aj väčší zážitok zo samotného behu. Táto stránka rozhodne stojí za návštevu.

www.mtbiker.sk

Neholdujete behu ani strečingu? Máte radi niečo akčnejšie? Veľkej popularite sa u nás teší cyklistika, či už cestná, horská alebo rekreačná. Všetko o cyklistike sa dozviete na oficiálne prvom a najväčšom „bike“ portáli s názvom MTBIKER, ktorý od roku 1998 prináša slovenskej komunite cyklistických nadšencov najhorúcejšie informácie z domova i zo sveta.

MTBIKER je priestorom pre všetkých, ktorí chcú svoje názory, skúsenosti, zážitky, ba aj fotografie zdieľať s ostatnými, rovnako zanietenými osobami. V prípade, že potrebujete poradiť s výberom nového bicykla alebo len hľadáte chýbajúce komponenty do vášho existujúceho dvojkolesového priateľa, nejeden návštevník stránky vám s radosťou pomôže.

Súčasťou webu je tiež e-shop, bazár s možnosťou uverejňovania inzerátov, diskusné fórum, kalendár cyklistických akcií, videá, ako aj zoznam cyklistických tímov a cyklistických trás, s ktorými sa na vašich výjazdoch nestratíte.

smoothierecepty.cz

Aj vy ste podľahli trendu pitia smoothie? Čerstvo namixované nápoje z ovocia, zeleniny, semienok i orechov zažívajú v posledných rokoch skutočný boom. Vďaka ľahkej vstrebateľnosti všetkých drahocenných živín a vitamínov sa stali účinným bojovníkom proti únave a chorobám.

Česká stránka smoothierecepty.cz poteší nielen mixovacích expertov, ale aj tých, ktorí nepoznané kombinácie chutí zdravých nápojov len objavujú. Každý chutný recept prichádza so zoznamom potrebných ingrediencií, postupom prípravy a nechýba ani kalorická tabuľka či popis presných vitamínov, minerálov a stopových prvkov, ktorými smoothie obohatí vaše telo.

Vďaka receptom získate prehľad o tom, ktoré  nápoje sú vhodné na posilnenie imunity, nabratie energie, zníženie telesnej hmotnosti alebo doplnenie výživy po športovej aktivite. Na stránke nájdete tiež niekoľko tipov a recenzií, ktoré sa oplatí preštudovať si v prípade, že zvažujete kúpu smoothie mixéra.

 www.brain.fm

O tom, že hudba je liekom (takmer) na každý bôľ, sme počuli všetci. O tom, že pomáha i v boji proti jarnej únave sa môžete presvedčiť sami vďaka projektu Brain.fm. Jeho autori prišli po niekoľkoročných výskumoch a desiatkach výsledkov štúdií s algoritmom, ktorý dokáže vytvoriť hudbu priaznivo pôsobiacu na mozgové vlny.

Vďaka tomu si môžete zakaždým navoliť pri práci takú zvukovú kulisu, ktorá vás pri premýšľaní nielenže nebude vyrušovať, ale vašu schopnosť sústrediť sa ešte viac povzbudí. Aby toho nebolo málo, hudba zo stránky Brain.fm vás pozbaví stresu a zlepší vám náladu, vďaka čomu si vychutnáte odpočinok na 100 %.

V prípade, že na vás nakoniec aj tak doľahne únava, vhodne nastavená intenzita, ako aj typ hudby vám pomôže bez problémov zaspať. Účinok aplikácie si môžete hneď teraz vyskúšať prostredníctvom siedmich polhodinových skúšobných sekvencií, ktoré ponúka beta verzia projektu úplne zdarma.

Tak čo, s čím sa pustíte do boja proti jarnej únave vy?

Ďalšie tipy

eduworld.sk/sebarozvoj-a-motivacia – Zaujímavé čítanie, ktoré vás povzbudí, vhodne naladí, motivuje a najmä posunie ďalej.

cyklotrasa.oma.sk – Toto je trošku zastaralo pôsobiaca stránka, s ktorou sa však na žiadnej cyklotúre na Slovensku nestratíte.

audioteka.com/sk – Využite monotónne a neraz únavné cestovanie vo svoj prospech. Začnite počúvať audioknihy.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.