Čo robiť počas dlhých zimných večerov? Prinášame vám niekoľko zaujímavých stránok na inšpiráciu.

www.allrecipes.com

Zima je už tu a s ňou aj obdobie dlhých studených večerov, ktoré všetci neraz radšej trávime v pohodlí domova a najmä v teple svojich príbytkov. Čo by ste tak povedali na pohár horúceho čaju? Výhovorky, že vám čaj nechutí, sa neprijímajú. Na webovej stránke Allrecipes si totiž zaručene nájdete recept, vďaka ktorému si tento nenáročný nápoj zamilujete. Odolali by ste napríklad čaju z čerstvých brusníc, pomarančového a citrónového džúsu, klinčekov a škorice? Alebo by ste skôr dali prednosť lahodnej zmesi čierneho čaju, mlieka a korenia, známej tiež pod menom Chai Latte? Desiatky receptov nielen čo sa čaju týka, pochádzajú z receptárov samotných čitateľov webu. Stačí si vybrať. Každý recept máte podrobne rozpísaný – nechýba zoznam potrebných surovín, priemerná dĺžka trvania prípravy čaju, detailný postup, fotografia konečného výtvoru a samozrejme hodnotenie zo strany ostatných návštevníkov stránky.

www.howcast.com

Predsa len vás čaj až tak neláka? Uprednostnili by ste skôr šálku voňavej kávy? A čo keby ste si ju pripravili vy sami presne podľa inštrukcií skúseného baristu? Na stránke Howcast nájdete (takmer) všetko. Pod vedením Ryana Soedera, amerického trénera baristov v Bostone, sa krok za krokom priučíte modernému umeniu prípravy kávy, ktoré je dnes populárne aj pod názvom „latte art“. Prostredníctvom krátkych videí vás Ryan prevedie jednotlivými oblasťami – od uvarenia kvalitného espressa, cez správne spenenie mlieka, až po rozličné formy kreovania obrazcov na hladine vašej kávy. Bude to srdce, ruža či hypnotické viacfarebné obrazce, ktorými ozdobíte svoje prvé cappuccino? Po istom čase naberiete prax a vami vytvorené jedinečné diela stopercentne zožnú úspech aj u vašich blízkych. Už teraz si môžete byť istí, že ak raz prepadnete ošialu „latte art“, s obyčajnou zalievanou kávou sa asi už len ťažko uspokojíte.

www.naturallivingideas.com

Aj vy ste si s príchodom sychravého počasia obľúbili relaxovanie v horúcej vani? Vytvorte si z vašej kúpeľne privátnu SPA oázu. Stránka Natural Living Ideas vám povie, ako na to. Prezradí vám, aké esenciálne oleje pridať do kúpeľa tak, aby nasiaklo blahodarnými účinkami nielen vaše telo, ale aby si vďaka nim odpočinula aj vaša myseľ. Dozviete sa, že pre lepší spánok stačí pridať do vane niekoľko kvapiek levanduľového, harmančekového a jojobového oleja, stres zasa odbúrate zmesou morskej soli, ružového, kadidlového a kokosového oleja, zatiaľ čo bolesť hlavy odoženiete kúpeľom z mätového, eukalyptového a sezamového oleja. Dôležité je však myslieť na to, že éterické oleje slúžiace na aromaterapiu je potrebné najprv zmiešať s medom, morskou soľou, prípadne mliekom a až potom ich pridať do horúcej vody. Tieto rozpúšťadlá sa postarajú o to, aby vám éterické oleje neostali plávať na povrchu, ale aby sa vo vode úplne rozptýlili. Aj vďaka tomu si budete môcť vychutnať silu relaxačného kúpeľa na maximum.

www.wikihow.com

K vylihovaniu vo vani nesmie chýbať ako inak veselo blikotajúca sviečka. Nielenže vás pohľad na ňu príjemne zahreje, jej vôňa vám dokonale uvoľní zmysly. Čo však robiť, ak máte doma viacero sviečok, no ani jednu z nich po zapálení nie je dostatočne cítiť? Stránka wikiHow vám poradí aj s týmto nedostatkom. Návodov na výrobu vlastných vonných sviečok na nej nájdete hneď niekoľko. Stručné popisy doplnené fotografiami, animovanými obrázkami či krátkymi videami vám veľmi zreteľne povedia, ako pri ich tvorbe postupovať. Chcete si sami vyrobiť vosk? Alebo rozmýšľate nad tým, ako zužitkovať nedohorené sviečky? Odpoveď je jednoduchá. Spravte z nich novú sviečku, rozvoniavajúcu a presne podľa vašich predstáv. Navyše vás to nebude stáť skoro nič. A čo je na tom úplne najlepšie? Samotná výroba sviečok vás aspoň na chvíľu donúti zastaviť sa a myslieť na niečo iné, než na každodenné starosti.

www.cvicte.sk

Káva, čaj, kúpeľ – to všetko vás zahreje, to je pravda. Ale len na istý čas. Čo by ste však povedali na to, ak by ste vašu hranicu, kedy začítane pociťovať nepríjemný chlad, jednoducho posunuli? Ako? Umožní vám to otužovanie. Vytrvalým a najmä pravidelným ochladzovaním sa formou niekoľkominútových ranných spŕch docielite to, že sa vám posilní imunita, zmiernia sa vám prípadné fyzické i psychické problémy a zároveň si vytrénujete svoju vôľu a vytrvalosť. Otužovanie je len malá časť toho, čomu sa venuje slovenská stránka cvicte.sk. Tá okrem toho ponúka množstvo tipov na nenáročné športy, ktorými raz-dva zahrejete svoje telo, naučí vás, ako dosiahnuť vami vytýčené ciele, čím vás namotivuje k tomu, aby ste aj naďalej žili aktívne a zdravo. A nikdy neviete… Možnože sa vám otužovanie zapáči natoľko, že sa z vás nakoniec stane „ľadový medveď“.

Ďalšie tipy

www.savvyhomemade.com – Výborná stránka, ktorá vás naučí ťažiť z bohatstva prírodných zložiek, ako aj vlastnej šikovnosti a tvorivosti. Vyrobte si vlastnú prírodnú kozmetiku, ktorej sa viac nebudete musieť obávať.

www.byliny.sk – Spoznajte liečivú silu zeleniny, ovocia i voľne rastúcich bylín a predíďte tak zbytočným ochoreniam.

www.babickinazahrada.sk – Aromaterapia, zdravé recepty, babské rady… Jednoducho zmes všetkého, čo potrebujete vedieť. A to v slovenčine.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky: