Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Súťaž s charitatívnym poslaním „NIKON KALENDÁR 2020 – moja srdcová záležitosť“ pre amatérskych aj profesionálnych fotografov už pozná 50 snímok, ktoré postúpili do semifinále. Zrodili sa celkového počtu z 854 ašpirujúcich fotografií, ktoré prihlásilo 316 autorov prostredníctvom internetovej stránky nikon-kalendar.cz do 15. septembra.

Informáciu priniesol web Nikonblog.sk, zároveň zverejnil kompletnú semifinálovú galériu. Pridal zaujímavosť, že najčastejšie použitým fotoaparátom bol Nikon D 750.

Absolútny víťaz dostane poukaz v hodnote 1 930 eur

Semifinálové fotografie vybrané odbornou porotou na čele so Stanislavom Pokorným, fotografom a členom Asociácie profesionálnych fotografov Českej republiky, verejnosti prezentujú na výstave v Miestodržiteľskom paláci v Brne.

Dvanásť víťazných fotografií bude zdobiť stránky jedenásteho vydania prestížneho „Nikon kalendára“ – aj na rok 2020 bude vyrobený v limitovanej edícií 111 ks a nepredajný. Autor víťaznej fotografie, ktorú zvolí odborná porota, získa od spoločnosti Nikon CEE GmbH, odštepný závod, poukaz na odber produktov značky Nikon v hodnote 50 000 Kč / 1 930 Eur.

NIKON KALENDÁR 2020 pokrstia 12. decembra v Brne

Krst jedenásteho vydania sa uskutoční na vernisáži výstavy „NIKON KALENDÁR 2020“, a to vo štvrtok 12. decembra 2019 v spomenutom Miestodržiteľskom paláci v Brne.

Projekt vznikol v roku 2009 a je určený všetkým milovníkom fotografovania s technikou Nikon, ktorí radi súťažia a túžia po prezentácii svojej tvorby v kalendári alebo na výstave. Vyhlasovatelia sa tento rok nechali inšpirovať životom samotným: témou 11. ročníka súťaže „NIKON KALENDÁR“ je motto: „Život je séria drobných zázrakov“.