Novinka rozširuje modelový rad Peak.

Pred takmer rokom Suunto predstavilo prémiové hodinky Suunto 9 Peak. V tom čase išlo o dizajnový kúsok, ktorý okrem skvelej výbavy ponúkal aj malé rozmery a nízku hmotnosť. Presne v tomto duchu pokračuje aj model Suunto 5 Peak.

Pred pár rokmi sa k nám do redakcie dostal aj model Suunto 5, ktorý bol lacnejšou alternatívou k modelu Suunto 9 Baro. Rovnako na model 9 Peak bude tento rok nadväzovať aj práve predstavená novinka Suunto 5 Peak, ktorá sa na tradičné Suunto 5 vôbec nepodobá a pokračuje v dizajne vybavenejšieho súrodenca série Peak.

Aj napriek malým rozmerom a celkovej hmotnosti iba 39 gramov, Suunto 5 Peak dokážu v „režime hodiniek“ poskytnúť na jedno nabitie až 10 dní výdrže. Pokiaľ však ide o správu energie počas sledovania športových aktivít, na výber sú tri režimy batérie: 

  • Performance: až 20 hodín nepretržitého používania 
  • Endurance: až 40 hodín používania
  • Tour: 100 hodín nepretržitého používania GPS
Suunto 5 PeakZdroj: Suunto
Suunto 5 Peak

Suunto 5 Peak dokážu sledovať viac ako 80 športových režimov, čo sa pri značke Suunto stalo akýmsi štandardom. Hodinky počas dňa monitorujú počet krokov, tepovú frekvenciu, spálené kalórie, regeneráciu a kvalitu a dĺžku spánku. 

Vo výbave sa nachádza aj funkcia Suunto Recent Burner, ktorá odhaduje množstvo sacharidov a tukov spálených počas tréningu. Nechýba samozrejme ani podpora tepelných a 3D máp spoločnosti, ktoré ukážu, kde používatelia Suunto hodiniek najradšej športujú. V ponuke je na výber 6 rôznych farieb remienkov.

Na stránke Suunto.com sa uvádza, že v Európe bude predaj spustený už od 1. februára 2022. Ide pritom iba o vybrané trhy. Globálna dostupnosť je naplánovaná až na jar. Aktuálne sa hodinky dajú kúpiť iba v Kanade a USA za 329 dolárov.

Technické parametre:

Rozmery: 43 × 43 × 12,9 mm
Hmotnosť: 39 g
Luneta: nehrdzavejúca oceľ
Sklo: plast
Puzdro: plast
Materiál remienka: silikón

Zdroj: AndroidAuthority, Suunto

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.