Sú ľahké, odolné a netradičné.

Suunto v týchto dňoch predstavilo dva zaujímavé produkty pre športovcov. Pokým hodinkami Race nás spoločnosť dokázala milo prekvapiť, tak ďalším doslova šokovala. To aj preto, lebo slúchadlá nie sú bežným príslušenstvom, ktoré nájdete v portfóliu výrobcov športových hodiniek. Na uvedení slúchadiel Suunto Wing majú pravdepodobne významný podiel aj noví čínski majitelia spoločnosti Suunto, ktorí ju od roku 2022 “vedú k lepším zajtrajškom”. 

Prvým produktom naznačujúcim nové smerovanie značky sú hodinky Suunto Vertical, pričom spoločnosť tento model teraz vylepšila, pridala AMOLED displej, a uviedla ho na trh pod názvom Suunto Race. Veľa športovcov však počas behu počúva hudbu, čoho si je vedomé aj Suunto. Aj preto s novými hodinkami Suunto uviedlo aj odolné slúchadlá pre outdoorové športy.

Suunto WingZdroj: Suunto
Suunto Wing

Suunto Wing majú otvorenú konštrukciu, ktorá prilieha na čeľustnú kosť. To znamená, že zvuk nie je vedený tradične, ale po kosti. Hoci na základe prvých recenzií je zrejmé, že zvuk je dobrý, tak toto konštrukčné riešenie si so sebou prináša aj určité kompromisy. V každom prípade v rámci tohto typu slúchadiel môžeme hovoriť o veľmi dobrej kvalite zvuku aj s podporou kodeku aptX. Keďže slúchadlá neuzatvárajú zvukovod, tak používatelia ani počas pobytu v prírode nestratia kontakt so svojím okolím. Aj keď by sa dalo povedať, že tento konštrukčný prvok je použitý hlavne z dôvodu komfortu, odvodu potu, stability alebo odolnosti, tak hlavným dôvodom je bezpečnosť

Suunto WingZdroj: Suunto
Suunto Wing

Pokiaľ radi športujete v prírode, tak viete, že v horách je počasie častokrát nevyspytateľné. Aj preto sú slúchadlá Suunto Wing veľmi odolné. Keďže odolnosť voči potu, vode a prachu je na úrvni IP67, znamená to, že ich môžete zobrať na akúkoľvek outdoorovú aktivitu, pričom sa nemusíte báť, že by sa slúchadlám niečo stalo. Rovnako je to aj s vysokou stabilitou. Je pritom jedno, akej outdoorovej aktivite sa práve venujete.

Aj výdrž na jedno nabitie je veľmi dobrá. Suunto Wing dokážu hudbu prehrávať až 10 hodín, avšak keď budete potrebovať ešte viac energie, tak ich jednoducho pripojíte k dodávanej powerbanke, čím získate ďalších 20 hodín. Ak by sa predsalen stalo, že sa vám slúchadlá počas aktivity celkom vybijú, postačí iba 10 minút na to, aby ste z nich rýchlo získali ďalšie 3 hodiny prehrávania. Okrem hudby sa však nezabudlo ani na podporu hovorov, alebo šikovné ovládanie pomocou hlavy. Všetky funkcie je však možné ovládať aj tradičnými tlačidlami. 

Suunto WingZdroj: Suunto
Suunto Wing

Zaujímavým bezpečnostným prvkom je LED osvetlenie, ktoré sa nachádza po stranách. Vďaka tejto výbave budete aj v noci lepšie viditeľní. Je pritom jedno, či sa prebehnete po trailovom chodníku, alebo večernými ulicami mesta. V každom prípade sú nové slúchadlá Suunto Wing super jednoduché na používanie. 

Suunto Wing budú v predaji spolu s hodinkami Suunto Race od 17. októbra. Cena slúchadiel je 199 eur. Dostupné budú v čiernom a čierno-červenom prevedení.

Zdroj: Suunto

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.