Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe uvádza na trh dva cenovo dostupné plnoformátové objektívy radu RF – RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM. RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM je ľahký objektív s vysokou svetelnosťou f/1.8 a ohniskovou vzdialenosťou 24 mm.

RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM je ultra širokouhlý objektív s premenlivým ohniskom v rozsahu 15 až 30 mm. Objektívy RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM rozširujú rad RF a vyznačujú sa pokročilou optickou technológiou aj ľahkým ovládaním. Sú zárukou ostrých a špičkových záberov, a to aj pri fotografovaní za pohybu. Všestranné objektívy RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM sú vhodné pre rôzne fotografické žánre aj vloggovanie – používateľom umožnia dať priechod svojej kreativite a inštinktívne zachytiť každú snímku.

Ostrý, ľahký, širokouhlý – predstavujeme objektív RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

Objektív RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM je kompaktný a všestranný širokouhlý objektív s ohniskovou vzdialenosťou 24 mm, ktorý využíva možnosti inteligentného dizajnu bajonetu RF spoločnosti Canon. Vďaka svetelnosti f/1.8 s deväťlamelovou kruhovou clonou a stabilizáciou obrazu podáva vynikajúce výsledky aj pri nízkej hladine osvetlenia. Zároveň mäkko vykresľuje pozadie, na ktorom ostro vyniká fotografovaný objekt. Pri použití s ​​fotoaparátom so snímačom APS-C poskytuje tento objektív efektívnu ohniskovú vzdialenosť blízku 35 mm.

S hmotnosťou iba 270 g a motorom typu STM s prevodmi, ktorý umožňuje rýchle a tiché ostrenie v malom prevedení, je objektív RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM ideálny pre cestovnú a krajinársku fotografiu. S minimálnou zaostrovacou vzdialenosťou 14 cm (zväčšenie 0,5x) ponúka tento objektív značný tvorivý potenciál – umožňuje fotografom a vloggerom zaostriť na veľmi blízky objekt a zároveň zachytiť jeho širšie okolie.

RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM ponúka vynikajúci optický výkon a vylepšené ovládanie. Prispôsobiteľný ovládací prstenec umožňuje ľahko upravovať citlivosť alebo clonu a prepínať medzi režimami automatického ostrenia. Vďaka samostatnému zaostrovaciemu prstencu má používateľ taktiež lepšiu kontrolu pri manuálnom ostrení. Pri použití s ​​kompatibilnými fotoaparátmi sa zobrazujú informácie o nastavení objektívu, vďaka čomu je ostrenie ešte jednoduchšie. Optická zostava objektívu RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM sa skladá z 11 prvkov v 9 skupinách, pričom povrchová úprava Super Spectra eliminujúca závoj a odlesky prispieva k vysokej kvalite snímok za všetkých okolností. Objektív je vybavený optickou stabilizáciou obrazu až o 5 expozičných hodnôt, pričom pri použití s ​​telom radu EOS R s internou stabilizáciou sa účinnosť zvyšuje až na 6,5 ​​EV. Vďaka tomu ponúka dokonale stabilné statické snímky aj videozáznam.

Rozšírte svoj pohľad na svet s ultra širokouhlým objektívom RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM

Objektív RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM sa chváli mimoriadne flexibilným rozsahom ohniskových vzdialeností 15-30 mm, ktorý pokrýva rad obľúbených hodnôt a je ideálny pre cestovateľov, fotografovanie krajiny alebo natáčanie vlogov. Ultra krátka ohnisková vzdialenosť znamená, že fotografi a vloggeri môžu do každého záberu dostať viac a zachytiť celý kontext a snímaný objekt, vrátane architektúry alebo krajiny. Objektív RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM je vybavený optickou stabilizáciou obrazu o 5,5 EV, ktorá umožňuje dlhšiu expozíciu pri fotografovaní z ruky a zaisťuje neroztrasený obraz pri filmovaní. Pri použití s ​​telom radu EOS R s interným stabilizačným systémom IBIS dosahuje stabilizácia neuveriteľných 7 EV. Kompaktný objektív RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM s robustnou konštrukciou a hmotnosťou iba 390 g je ideálny pre fotografovanie na cestách. Vďaka motoru typu STM s vodiacou skrutkou dokáže pohotovo zaostriť aj na rýchlo sa pohybujúce objekty. Tento mimoriadne tichý ostriaci motor je tiež vhodný na záznam videa. Tvorcovia video blogov a iného video obsahu tak získavajú nástroj, s ktorým môžu filmovať ako profesionáli.

K všestrannosti objektívu RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM prispievajú aj vynikajúce schopnosti pre makrofotografiu. Fotografi môžu experimentovať s manuálnym zaostrovaním a skúmať svet zblízka a v neuveriteľných detailoch vďaka 0,52x zväčšeniu. Nová optická konštrukcia objektívu RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM obsahuje asférické a presne odlievané členy a špeciálne povrchové úpravy šošoviek, takže zachytí každý detail. Kombinovaný prstenec na ostrenie a ovládanie objektívu umožňuje upravovať nastavenia bez toho, aby používateľ musel prestať sledovať scénu alebo objekt.

Pokročilá technológia pre väčšiu tvorivú slobodu

Objektívy RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM a RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM vychádzajú zo sofistikovaného dizajnu radu RF a sú vybavené pokročilými technológiami v ľahko prenosnom prevedení, takže umožňujú zachytiť výnimočne ostrý obraz skutočne kdekoľvek. Vďaka širokému uhlu záberu a vysokej svetelnosti, ktorá umožňuje zhotovovať vysoko kvalitné fotografie a videonahrávky aj pri slabom osvetlení, je RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú pozorovať svet okolo seba cez objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. Tým, ktorí si želajú väčšiu tvorivú slobodu, ponúka ultra širokouhlý objektív RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM popri premenlivom ohnisku aj možnosť ostrenia na veľmi krátku vzdialenosť. To znamená, že umožňuje fotografovať všetko od šírej krajiny až po nepatrné detaily.

Viac informácií nájdete na stránkach Canon:

https://www.canon.sk/lenses/rf-24mm-f1-8-macro-is-stm/
https://www.canon.sk/lenses/rf-15-30mm-f4-5-6-3-is-stm/

Hlavné funkcie a vlastnosti  objektívu RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM:

  • Kompaktný objektív s pevným ohniskom 24 mm
  • Vysoká svetelnosť f/1.8, clona s 9 lamelami
  • Optická stabilizácia obrazu až o 5 EV (podľa štandardov CIPA)
  • Kombinovaná stabilizácia obrazu až o 6,5 EV s vybranými telami EOS R (podľa štandardov CIPA)
  • Kompaktný a ľahký s hmotnosťou iba 270 g
  • Motor typu STM s prevodmi
  • Minimálna zaostrovacia vzdialenosť 14 cm so zväčšením 0,5x

Hlavné funkcie a vlastnosti objektívu RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM:

  • Ultra širokouhlý objektív s premenlivou ohniskovou vzdialenosťou 15-30 mm
  • Optická stabilizácia obrazu až o 5,5 EV (podľa štandardov CIPA)
  • Kombinovaná stabilizácia obrazu až o 7 EV s vybranými telami EOS R (podľa štandardov CIPA)
  • Ľahký objektív s hmotnosťou 390 g
  • Motor typu STM s vodiacou skrutkou
  • Maximálne zväčšenie 0,52x[1]

[1] Pri ohniskovej vzdialenosti 15 mm v režime MF.

Značky: