Táto dvojica je určená pre moderných milovníkov prírody. BioLite BaseLantern XL kombinuje výkonné LED svetlo a záložný zdroj s možnosťou pripojenia doplnkových svetiel.

V našom prípade sme mali ako doplnkové svetlo veľký skladací LED lampión BioLite SiteLight XL, ktorý má svietivosť 300 lúmenov, jeho kábel má dĺžku 4,5 metra, pričom toto svetlo je odolné voči vode. BaseLantern má 12 bielych a 6 RGB LED diód.

Svietivosť je možné prispôsobiť pomocou tlačidla, ktorým sa zariadenie aj aktivuje. Integrovaná batéria má kapacitu 12 000 mAh a napája vlastné svetlo, pripojené svetlá alebo externé zariadenia.

Pre doplnkové BioLite svetlá sú k dispozícii dva 2,5 mm jack vstupy a na nabíjanie externých zariadení slúžia dva USB-A porty. Samotné zariadenie sa nabíja cez microUSB port.

Ovládacie prvky sú dva, jedno na aktiváciu/reguláciu hlavného svetla a druhé na aktiváciu/reguláciu pripojených svetiel. Zariadenie disponuje aj Bluetooth modulom, cez ktorý komunikuje so smartfónom.

V aplikácii BioLite môžete na smartfóne meniť jas, teplotu, aktivovať RGB diódy a spúšťať rôzne svetelné efekty. Páči sa nám zobrazenie zostávajúcej kapacity batérie v podobe času, ktorý sa mení podľa aktuálnej záťaže.

Zaujímavosťou je režim senzoru, kedy sa svetlo automaticky vypne po strate spojenia so smartfónom a zapne po jeho opätovnom nadviazaní.

Ak máte teda svetlo umiestnené napr. nad stanom, tak si to môžete zariadiť tak, že sa automatický rozsvieti vtedy, keď sa k stanu priblížite a teda aj tme sa k nemu pohodlne priblížite.

Zariadenie má kvalitné spracovanie, dobrú svietivosť, odolnosť voči vode a nerezové nohy s možnosťou nastavenia.

Cena: BioLite BaseLantern XL: 139,99 Eur, BioLite SiteLight XL: 39,99 Eur
Zapožičal: www.vrga.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE