Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Svetový deň zdravia nám každoročne pripomína význam toho najcennejšieho.

V súčasnej dobe je zdravie čoraz dôležitejšou témou – stále viac ľudí sa snaží nájsť spôsoby, ako zlepšiť svoje zdravie a wellbeing. Jedným z nich je aj použitie inteligentných pomocníkov, ktorí pomôžu sledovať svoje zdravie a vytvárať návyky smerujúce k zdravému životnému štýlu.

Zdravie nadovšetko

Nedávna pandémia zdôraznila dôležitosť zdravotníckych technológií a pripravenosti na núdzové situácie, a to aj na úrovni individuálnych používateľov. Je dobré mať na pamäti, že zdravie je základným kameňom plnohodnotného života. Svetová organizácia Zdravia (WHO)  pri príležitosti Svetového dňa zdravia 2023, ktorý si pripomíname 7. apríla, pripomína, že v dnešnej dobe existuje množstvo príležitostí, ako využívať technologický pokrok práve na tento účel.

Technológie pre zdravý život

Užitočnou pomôckou pri tom vedia byť najmä smart technológie. Typickým reprezentantom tejto kategórie sú smart hodinky, ktorých popularita raketovo rástla počas pandémie a neutícha ani teraz. Vedia šikovne sledovať zdravotné údaje v reálnom čase, a môžu tak efektívne pomôcť pri sledovaní aktuálneho zdravotného stavu a prevencii voči rôznym typom ochorení. Príkladom sú najnovšie hodinky od značky Huawei: špičkový model Watch Ultimate poskytuje širokú škálu zdravotníckych údajov, a zároveň podporuje zdravú fyzickú aktivitu s množstvom športových režimov nad aj pod vodou. To všetko dopĺňajú prémiovými materiálmi a luxusným dizajnom, pripomínajúcim klasické analógové hodinky.

Zdravotné údaje pod palcom

Smart hodinky Huawei Watch Ultimate majú mnoho funkcií, ktoré môžu pomôcť ľuďom udržiavať zdravý životný štýl. Jednou z týchto funkcií je monitorovanie aktivity. Tieto hodinky môžu sledovať počet krokov, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie a mnoho ďalších parametrov. Tieto funkcie teda vedia byť veľmi užitočné pre ľudí, ktorí sa snažia udržiavať si pravidelný denný pohyb. Okrem toho sa môžu pochváliť množstvom pokročilých doplnkových funkcií vrátane merania stresu, monitoringu srdca, merania SpO2 v krvi, či sledovaním EKG. 

Srdce na prvom mieste a zlepšenie spánku

Watch Ultimate tiež dokážu odmerať EKG, čo je veľmi užitočná funkcia pre kardiologických pacientov – vďaka novej a vylepšenej technológii elektród je zber signálu EKG presnejší a citlivejší. Stačí sa na 30 sekúnd dotknúť elektródy na boku, aby hodinky získali údaje v reálnom čase, ktoré pomôžu zistiť stav vášho srdca. Mimoriadne presné snímače EKG a PPG taktiež detegujú arteriálnu stuhnutosť, čo je jeden z indikátorov artériosklerózy, vďaka čomu pomáhajú posilniť kardiovaskulárne zdravie. 

Technológia Huawei TruSeen™ 5.0+ zvyšuje presnosť meraní srdcového tepu aj hladiny kyslíka v krvi počas namáhavého tréningu, pričom využíva osem fotoelektrických senzorov, dve skupiny svetelných zdrojov, vylepšený algoritmus AI a zakrivenú sklenenú šošovku.  Samozrejmosťou je nepretržité monitorovanie srdcového tepu. Hodinky sledujú tepovú frekvenciu a upozornia vás, ak sa tepová frekvencia zvýši nad určitú hranicu. To môže byť obzvlášť užitočné pre ľudí s rizikom kardiovaskulárnych chorôb.

Populárnou funkciou tohto osobného asistenta je aj monitorovanie spánku. Pomocou senzorov hodinky sledujú dĺžku a kvalitu spánku a poskytujú personalizované návrhy na zlepšenie spánkových návykov. Hodinky tiež poskytujú upozornenia na sedavý spôsob života a pomáhajú nositeľovi nájsť si čas na cvičenie a pohyb.

Nezabudnú ani na vašu myseľ

Hodinky poslúžia aj ako spoľahlivý strážca mentálneho zdravia. Vždy pripravený monitor stresu je po ruke na sledovanie a zvládanie akýchkoľvek každodenných skúšok a stresu s upokojujúcimi dychovými cvičeniami, ktoré používateľom pomôžu uvoľniť svoju myseľ.

A čo je najlepšie, všetky namerané údaje nájdete prehľadne na jednom mieste v prepojenej aplikácii Zdravie (Huawei Health), ktorú nainštalujete do akéhokoľvek smartfónu bez ohľadu na značku. Môžete tak nielen sledovať svoje zdravotné údaje a záznamy na jednom mieste, ale zdieľať ich napríklad s lekárom alebo zdravotným odborníkom, ak je to potrebné.

Dobrodružstvo na zápästí

S Watch Ultimate získate spoločníka pre všetky svoje obľúbené outdoorové aktivity, od turistiky cez terénny beh až po horolezectvo, či dokonca plávanie a potápanie. Presné sledovanie poskytuje prístup k množstvu údajov, vrátane nového expedičného režimu, a režimu potápania a základných športových údajov, ako je sledovanie spálených kalórií, prejdenej vzdialenosti, trasy, s množstvom tipov na zlepšenie pôžitku z fyzickej aktivity, ktorá je pre zdravie človeka vitálna. Hodinky oceníte aj pri cvičení, a to vďaka veľkému množstvu športových režimov, kde nájdete viac ako 100 rôznych športov a aktivít. 

Značky: