Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Stuttgart. Najpredávanejšie modely Mercedes-Benz Triedy C a GLC sú ešte inteligentnejšie a individuálnejšie. Získali najnovšiu generáciu infotainmentu MBUX (Používateľský zážitok Mercedes-Benz) s rýchlym 5G prenosom dát . Vďaka tomu ponúkajú interaktívny program zábavy. Navyše platí, že komfortné funkcie sa vďaka umelej inteligencii môžu automatizovane prispôsobovať osobným preferenciám. Trieda C a GLC sú okrem toho teraz k dispozícii aj vo farbe alpínska sivá MANUFAKTUR jednovrstvový lak a GLC aj v zelenostriebornej metalíze. Prvýkrát je k dispozícii aj poťah volantu neobsahujúci kožu. Vďaka nemu interiér na želanie nemusí obsahovať vôbec žiadnu kožu. Nové modely si odteraz možno objednať u autorizovaných predajcov.

Automatizácia komfortných funkcií prostredníctvom rutín
Systém MBUX využívajúci podporu umelej inteligencie umožňuje personalizáciu prostredníctvom automatizovaných komfortných funkcií. Zákazníci môžu využívať predlohy (templates) štandardných rutín. Ako príklad možno uviesť „Chladné dni“ (zapnutie vyhrievania sedadla pri určitej vonkajšej teplote) alebo „Večerné rande“ (prehrávanie romantickej hudby a zmena farby náladového osvetlenie na ružovú). Predlohy sa ovládajú prostredníctvom centrálneho displeja a sú rotačne usporiadané. Okrem toho možno vytvárať aj vlastné rutiny. Pritom možno vzájomne prepojiť viaceré funkcie a podmienky. Napríklad: ak je teplota v interiéri nižšia ako 12 stupňov Celzia, malo by sa zapnúť vyhrievanie sedadla a náladové osvetlenie by sa malo nastaviť na teplú oranžovú farbu.

GLC s digitálnym kľúčom od vozidla
Pre GLC SUV a kupé je teraz k dispozícii aj digitálny kľúč od vozidla. Ten umožňuje veľmi komfortné odomykanie a zamykanie, ako aj štartovanie vozidla. Stačí, ak má vodič pri sebe kompatibilné koncové zariadenie . Okrem toho je možné aj zdieľanie kľúča maximálne so 16 osobami. Predvýbava pre digitálny kľúč od vozidla je súčasťou systému KEYLESS-GO.

Kontakt:
Michal Žitný, telefón: +421 918 500 148, michal.zitny@mercedes-benz.com
Viac informácií o značke Mercedes-Benz nájdete na:
http://media.mercedes-benz.sk a www.mercedes-benz.sk

Najpredávanejšie modely Mercedes-Benz Triedy C a GLC sú ešte inteligentnejšie a individuálnejšie. Získali najnovšiu generáciu infotainmentu MBUX (Používateľský zážitok Mercedes-Benz) s rýchlym 5G prenosom dát [1].

Vďaka tomu ponúkajú interaktívny program zábavy. Navyše platí, že komfortné funkcie sa vďaka umelej inteligencii môžu automatizovane prispôsobovať osobným preferenciám. Trieda C a GLC sú okrem toho teraz k dispozícii aj vo farbe alpínska sivá MANUFAKTUR jednovrstvový lak a GLC aj v zelenostriebornej metalíze. Prvýkrát je k dispozícii aj poťah volantu neobsahujúci kožu. Vďaka nemu interiér na želanie nemusí obsahovať vôbec žiadnu kožu. Nové modely si odteraz možno objednať u autorizovaných predajcov.   

Automatizácia komfortných funkcií prostredníctvom rutín

Systém MBUX využívajúci podporu umelej inteligencie umožňuje personalizáciu prostredníctvom automatizovaných komfortných funkcií. Zákazníci môžu využívať predlohy (templates) štandardných rutín. Ako príklad možno uviesť „Chladné dni“ (zapnutie vyhrievania sedadla pri určitej vonkajšej teplote) alebo „Večerné rande“ (prehrávanie romantickej hudby a zmena farby náladového osvetlenie na ružovú). Predlohy sa ovládajú prostredníctvom centrálneho displeja a sú rotačne usporiadané. Okrem toho možno vytvárať aj vlastné rutiny. Pritom možno vzájomne prepojiť viaceré funkcie a podmienky. Napríklad: ak je teplota v interiéri nižšia ako 12 stupňov Celzia, malo by sa zapnúť vyhrievanie sedadla a náladové osvetlenie by sa malo nastaviť na teplú oranžovú farbu.

GLC s digitálnym kľúčom od vozidla

Pre GLC SUV a kupé je teraz k dispozícii aj digitálny kľúč od vozidla. Ten umožňuje veľmi komfortné odomykanie a zamykanie, ako aj štartovanie vozidla. Stačí, ak má vodič pri sebe kompatibilné koncové zariadenie[2]. Okrem toho je možné aj zdieľanie kľúča maximálne so 16 osobami.  Predvýbava pre digitálny kľúč od vozidla je súčasťou systému KEYLESS-GO.


[1] Na využívanie štandardu 5G je potrebný voliteľný balík zábavy vrátane komfortného objemu dát od poskytovateľa tretej strany (trvanie 12 mesiacov) alebo vlastný objem dát zákazníka. Rýchlosť a dostupnosť dátového pripojenia sa líši okrem iného aj v závislosti od pokrytia signálom na mieste, na ktorom sa aktuálne nachádza vozidlo.

[2] Používanie digitálnych doplnkov vyžaduje trvalé akceptovanie podmienok používania digitálnych doplnkov a podmienok používania identifikátora Mercedes me ID v ich aktuálne platnom znení, trvalé asociovanie vozidla s používateľským účtom Mercedes me a – v prípade potreby – aj aktiváciu digitálnych doplnkov. Okrem toho musí byť vozidlo spárované s príslušným používateľským účtom. Informácie o spracúvaní osobných údajov pri používaní digitálnych doplnkov nájdete vo Vyhlásení o ochrane osobných údajov pre služby Mercedes me connect. Venujte pozornosť tu uvedeným trhom, vozidlám a kompatibilným koncovým zariadeniam, ktoré podporujú digitálne doplnky.

Značky: