Telekomunikačný operátor SWAN prichádza so službou, ktorá prinesie vysokorýchlostný internet aj tým, ktorí boli doteraz odkázaní na služby cez DSL, Wi-Fi alebo WiMax providerov. V oblastiach s individuálnou výstavbou, kde obyvatelia mohli o optických kábloch len snívať, je LTE internet nielen cenovo výhodným riešením, ale najmä kvalitnou službou, ktorá spĺňa vysoké nároky na rýchlosť pripojenia.

SWAN pre LTE internet využíva 3,7 GHz sieť a na trh prichádza s dvomi novými produktami. Služba LTE internet S je určená menej náročným domácnostiam, ktorým postačí rýchlosť 6 Mbps / 1 Mbps,  no atraktívna je najmä nízkou cenou iba 9,9 eura mesačne. Náročnejším klientom je odporúčaný produkt LTE internet L s rýchlosťou maximálne 70 Mbps / 5 Mbps, ktorý SWAN ponúka za 19,9 eur. Tieto ceny platia pri dvojročnej viazanosti, pričom pri službe LTE internete L má zákazník Wifi router v cene služby.

Swan_nitra-mapa_nowat

Mapa pokrytia v okolí Nitry

 „Spomínané produkty začíname predávať v dvoch mestách – v Nitre a v Trnave. Je to výsledok dobrej odozvy od zákazníkov na podobné služby, ktoré poskytujeme už od júna 2015. Do konca roka rozšírime našu ponuku na desiatku ďalších miest a v priebehu roka 2016 bude LTE internet dostupný vo väčšine okresných miest na Slovensku,“ hovorí výkonný riaditeľ SWAN, a. s. Martin Mosný. V nadchádzajúcom období plánuje SWAN zvyšovať nielen pokrytie, ale aj prenosové rýchlosti, ktoré by sa mali až strojnásobiť.

Ceny s viazanosťou 24 mesiacov
SlužbaMax. dosiahnuteľná rýchlosťMesačná cena služby  (bez DPH) s DPH
LTE internet S6 Mbps / 1 Mbps(7,92) 9,90
LTE internet L70 Mbps / 5 Mbps(15,92) 19,90

V každom väčšom okresnom meste sa v súčasnosti buduje niekoľko 3,7 GHz základňových staníc, ktoré zabezpečujú prakticky stopercentné pokrytie mesta pri použití vonkajších terminálov. Zákazníci SWANu dostanú k službe vonkajší terminál ZTE WF820, ktorý s Wifi routerom prepojí technik ethernet káblom. Za prenájom zariadenia klient neplatí žiaden poplatok, ako u mnohých iných poskytovateľov. SWAN tiež ponúka dva typy Wifi routrov v cene za 24,90 alebo 54,90 eur, zákazník však môže použiť aj svoj vlastný.

Swan_trnava-mapa_nowat

Mapa pokrytia v okolí Trnavy

LTE internet je ideálnym riešením napríklad pre obyvateľov rodinných domov, keďže je signál šírený vzduchom a nie je potrebné riešiť komplikovanú kabeláž. Internet pritom domácnosti dostanú vo vyšších rýchlostiach ako pri DSL a Wi-Fi pripojeniach.

V záujme dosiahnutia rovnakej kvality a dostupnosti pre všetkých zákazníkov, SWAN stanovil FUP (Fair User Policy) na 50 GB týždenne. Po dosiahnutí tejto hranice sa rýchlosť zníži na 1/1 Mbps do konca týždňa, pričom vždy od pondelka sa prenosová rýchlosť vráti na pôvodnú,“ vysvetľuje riaditeľ pre stratégiu SWAN, a. s. Jozef Lasz.

Produkt si môžu zákazníci kúpiť na predajných miestach SWANu, v blízkej budúcnosti aj  prostredníctvom stránky www.swan.sk.

Porovnanie cien porovnateľných produktov

Uvedené ceny platia pri 24 mesačnej viazanosti. Ceny sú platné k 18.11.2015 a obsahujú DPH.

Swan_Tabulka_nowat

Značky: