Vývojár offline GPS navigácií prieniesol na začiatku leta funkcie na zvýšenie bezpečnosti na cestách a nové funkcie v Sygic GPS Navigácii pri použití s Apple CarPlay alebo Android Auto.

Pri premietaní navigačných pokynov na displej auta môže telefón slúžiť šoférovi samostatne, aby mohol súčasne používať aj pokročilé funkcie a funkcie kamery.

Najvýznamnejšou zmenou je, ako Sygic pristúpil k otázke bezpečnosti po tom, čo do Sygic GPS Navigácie pridal obligátne tlačidlo „Nešoférujem“. Vtedy sa navigácia dá používať na telefóne a na displeji auta súčasne. Cieľom je dosiahnuť, aby sa vodiči viac sústredili a mohli sa spoľahnúť na pokročilé funkcie Sygicu nad rámec štandardnej navigácie prostredníctvom mapy.

Rozširovanie funkcií kamery pre bezpečnosť na cestách

Nová ikona SmartCam v Sygic GPS Navigácii zoskupuje pokročilé funkcie, ktoré na svoju činnosť používajú kameru telefónu. Všetky môžu byť v telefóne aktívne súčasne, pričom navigácia prostredníctvom mapy beží na displeji auta.

Real View Navigácia predstavuje funkciu rozšírenej reality, ktorá zobrazuje trasu cez kameru telefónu. Doplnok Dashcam nahráva a automaticky ukladá video jazdy pre prípad nehody. Rozpoznávanie dopravných značiek s rýchlostnými obmedzeniami funguje ako inteligentný detektor a upozorňuje na prekročenie rýchlosti v reálnom čase. Vodič sa naň môže spoľahnúť, ak prehliadne značku na ceste. Tento balík bezpečnostných funkcií od Sygicu sa bude rozširovať a predurčuje ďalší rozvoj navigácie.

Okrem toho je možné súčasne používať mapu na obrazovke auta a zároveň funkciu Head Up Display, teda premietanie navigačných pokynov na čelné sklo auta alebo funkciu Cockpit prostredníctvom telefónu.

Sygic
Sygic ukazuje cez kameru dôležité body na ceste

Novinky pre používateľov systémov iOS a Android

Už dnes sú k dispozícii rozšírené funkcie pre fanúšikov prepojenia navigácie s autom, ktoré zabraňujú rozptyľovaniu vodiča počas jazdy vďaka zrkadleniu dôležitých nových informácií z navigácie na displej auta.

Používatelia systému iOS môžu zobraziť funkciu Asistent jazdných pruhov aj cez CarPlay. Ak má používateľ naplánovanú udalosť s presnou adresou v aplikácii iCalendar, po pripojení navigácie Sygic cez CarPlay mu navigácia ponúkne navigačné pokyny na miesto stretnutia vo vyhľadávaní.

Sygic
Navigácia v rámci jazdných pruhov na Apple CarPlay

Spolujazdci môžu prostredníctvom pripojeného telefónu pridávať nové body záujmu na aktuálnej trase, zatiaľ čo navigácia beží na obrazovke auta.

Ak máte Android, môžete cez Android Auto takisto pridávať nové body záujmu na trase a vidieť aktuálnu rýchlosť aj na displeji auta.

Sygic
Prenos adresy z iCalendar do navigácie

Sygic GPS Navigácia sa odteraz dá ešte viac personalizovať. Môžete si zmeniť tradičnú modrú navigačnú šípku za model auta, ktorý sa im najviac páči. Po zadaní trasy stačí ťuknúť na šípku a vybrať osobné auto, dodávku alebo formulu. Sú k dispozícii pre iOS a Android, ako aj cez oba typy konektivít vo vozidle.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.