Sygic uvádza novú funkciu s názvom Rozpoznávanie značiek. Pomocou kamery smartfónu pritom v reálnom čase rozpoznáva rýchlostné obmedzenia z dopravných značiek a LED tabúľ na ceste. Aktuálna maximálna povolená rýchlosť sa zobrazuje v aplikácii.

Aj dynamické dopravné značenie

Navigačné aplikácie obyčajne získavajú informácie o rýchlostných obmedzeniach len z mapových dát. Tieto sa aktualizujú zvyčajne len raz za pol roka. a to obyčajne stačí. Aby však navigácia dokázala poskytnúť údaje o dočasných obmedzeniach, musí mať podobné rozpoznávanie značiek ako to majú moderné automobily. V ich prípade sa to robí špeciálnou kamerou za čelným sklom a tieto informácie sa potom zobrazujú na prednom paneli.

Samostatné navigácie doteraz nevedeli rozpoznávať dopravné značky a napr. si nevedeli poradiť s dynamickými značkami na bratislavských diaľniciach. Sygic GPS Navigácia takúto funkciu dostáva a dopĺňa údaje máp o rýchlostné obmedzenia naskenované priamo kamerou v telefóne. Samozrejme, telefón musíte mať umiestnený v držiaku na čelnom skle tak, aby kamera mohla sledovať dopravnú situáciu na ceste.

Umelá inteligencia v navigácii

Pripomeňme, že Sygic už pred časom predstavil Real View Navigáciu. Táto funkcia s podporou rozšírenej reality zobrazuje asistenta jazdných pruhov a navigačné pokyny spolu s videozáznamom prenášaným cez kameru v reálnom čase.

Rozpoznávania ďalších objektov

Funkcia Rozpoznávania značiek má ale ďalší potenciál. Sygic totiž plánuje túto technológiu rozpoznávania obrazu rozvíjať a nájsť pre ňu nové spôsoby využitia. Je možné, že sa objaví aj funkcia rozpoznávania evidenčných čísiel na domoch, chodcov, signalizácia na semaforoch a pod.

Sygic funkciu predstavuje ako súčasť ponuky k Black Friday. Ak ste používateľ navigácie Sygic na operačných systémov Android a iOS, dostanete ju v rámci predplatného Premium+ zadarmo. Táto funkcia sa v aplikácii objaví v najbližších dňoch v súvislosti s aktualizáciou s číslom 20.9.0.

Zdroje: Sygic, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky: