Cieľom obľúbenej navigačnej aplikácie je zvyšovať bezpečnosť cestnej premávky pre vodičov dvojkolesových dopravných prostriedkov, ktorí sú vystavení 28-násobne vyššiemu riziku smrteľného zranenia v porovnaní s posádkou automobilu. 

Spoločnosť Sygic oznámila na veľtrhu Intermot v Kolíne nad Rýnom, že jej navigačná aplikácia je odteraz kompatibilná s tabletovým ovládačom Bosch mySPIN. Značka sa s touto novou integráciou zameriava na sprístupnenie bezpečnej navigácie miliónom vodičov dvojkolesových dopravných prostriedkov na celom svete.

Aplikácia spája smartfóny pomocou pripojenia Bluetooth a kábla s tabletovým ovládačom Bosch mySPIN uchyteným na riadidlách dvojkolesových dopravných prostriedkov. Na obrazovke tabletu zobrazuje mapy a navigačné pokyny, ktoré môžu používatelia ovládať pomocou joysticku.

Vodiči majú okrem špičkových navigačných nástrojov prístup aj k plateným funkciám vrátane máp offline s trvalými bezplatnými aktualizáciami, upozornení na zmenu obmedzenia rýchlosti, prediktívneho navádzania, pomocníka pre výber cestného pruhu, informácií o rýchlostných kamerách a obrazových máp s realistickými 3D modelmi orientačných budov.

Aplikácia je dnes dostupná pre majiteľov motocyklov Can-Am Spyder so vstavaným tabletom Bosch mySPIN a v krátkom čase bude dostupná aj pre ďalšie značky motocyklov.

Spoločnosť Sygic, priekopník v oblasti prepojovania smartfónov s prístrojovou doskou automobilov, prispôsobila svoju aplikáciu tak, aby sa mohla používať so špeciálnymi tabletmi uchytenými na riadidlách motocyklov. Používanie navigačných nástrojov na dvojkolesovom dopravnom prostriedku tradične predstavuje riziko pre bezpečnosť vodiča. Začlenením funkcií navigácie do prístrojovej dosky spoločnosť Sygic umožnila vodičom bezpečným spôsobom používať navigáciu – vodič môže ovládať funkcie pomocou joysticku aj v rukaviciach a bez potreby zložiť si prilbu a spúšťať zrak z vozovky.

V roku 2017 zahynulo v Spojených štátoch pri dopravných nehodách motocyklov viac ako 5 000 ľudí. Podľa správy organizácie Governors Highway Safety Association (GHSA) majú motocyklisti 28-násobne vyššie riziko zabitia v porovnaní s posádkou bežného automobilu.

„Na motocykli sa počíta každá sekunda. Akékoľvek drobné rozptýlenie zvyšuje šancu, že sa vodič vážne zraní,“ povedal Martin Strigáč, generálny riaditeľ spoločnosti Sygic. „Naším cieľom je priniesť naše prepojené riešenie čo najväčšiemu počtu vodičov dvojkolesových dopravných prostriedkov a zvyšovať úroveň bezpečnosti a komfortu pri jej používaní.“

Spoločnosť Sygic má viac ako 200 miliónov používateľov vlastných aplikácií a je jednou z mála navigačných spoločností, ktoré podporujú všetky súčasné štandardy konektivity pre automobily. Spoločnosť Sygic plánuje v blízkej budúcnosti pridať špičkové vylepšenia, ako sú napríklad podpora pre segmentové displeje na báze technológie TFT, webové nástroje na plánovanie a funkcie na vyhliadkovú navigáciu alebo navigáciu v teréne.

Značky: