Sygic vylepšuje funkcie pre vylepšenie navigácie a poskytuje užitočné funkcie pre šoférov.

Aktuálne prináša napríklad nízkoemisné zóny a potvrdzovanie udalostí na trase, v Sygic GPS Navigácii je teraz k dispozícii aj režim Twisty Roads na dobrodružnú jazdu a možnosť nájdenia zaujímavých výhľadov.

Vyhnutie sa nízko emisným zónam

V krajinách ako je Francúzsko, Nemecko alebo Taliansko už fungujú nízkoemisné zóny a Sygic vám prináša praktickú funkciu, s ktorou sa im vyhnete miestam, ak nemáte napr. elektrické vozidlo. Vodiči áut s benzínovým motorom, ktoré nespĺňajú normy Euro 4, a áut so vznetovým motorom nespĺňajúcich normy Euro 6 totiž nemajú povolenie na vstup do ekologických zón, resp. musia platiť vysoký denný poplatok. Ak sa chcete týmto zónam radšej vyhnúť, môžete do navigácie zadať emisnú triedu, rok výroby a typ paliva vášho vozidla. Na základe toho Sygic vypočíta vhodnú trasu mimo nízkoemisných zón.

Emisné zóny a možnosť sa vyhnutia
Emisné zóny a možnosť sa vyhnutia

Presné informácie o udalosti na ceste

Aktuálne dopravné informácie sú dnes už štandardnou súčasťou všetkých významných navigácií a Sygic nie je výnimkou. Na hlásenie dopravných nehôd a iných udalostí na trase sa špecializuje jeden z najpopulárnejších konkurentov Sygicu. Táto slovenská navigácia ale túto funkciu vylepšila, zatiaľ však len pre používateľov iOS.

Každý mesiac sa dostane do navigácie približne 200 000 hlásení o dopravných nehodách a iných udalostiach na trase. To je dobrý dôvod, aby sa v Sygicu zameriavali na kvalitu tejto funkcie a podporovali bezpečnosť vodičov na cestách.

Nahlasovanie udalosti a jej potvrdzovanie
Nahlasovanie udalosti a jej potvrdzovanie

Vodiči dostávajú ďalšiu možnosť k nahláseniu udalosti na ceste. Ak okolo nej prechádzate, môžete ju potvrdiť a tak pomôcť ostatným používateľov navigácie Sygic získať naozaj overené aktuálne informácie na príslušnej trase. Stačí ťuknúť na kontextové oznámenie a informácie budú presnejšie.

Sygic konečne aj pre motocykle

Sygic GPS Navigáciu používa čoraz viac motocyklistov, a tak Sygic pridáva možnosť profilu pre motocykle. Vodiči dvojkolesových vozidiel si môžu vybrať trasu po „kľukatých cestách“ (Twisty Roads), ktoré ich zavedú za dobrodružstvom so zaujímavými výhľadmi. Keď je zapnutá funkcia Kľukaté cesty, okľuky, ostré zákruty či stúpania na odľahlých miestach dostanú prednosť pred zvyčajne preferovanými najkratšími alebo najrýchlejšími trasami a jazdou v meste.

Kľukaté cesty hlavne pre motocyklistov
Kľukaté cesty hlavne pre motocyklistov

Zdroje: Sygic

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.