Na stretnutí v Prahe spoločnosť Synology predstavila novú verziu operačného systému DSM 7.0. Tá slúži na ovládanie NAS, teda vášho diskového úložiska napr. v domácnosti alebo vo firme. Predstavená verzia je zatiaľ vo vývojovej fáze, jej ovládanie je jednoduchšie, prostredie čistejšie a viac sa podobá napr. na operačný systém Microsoft Windows.

Pribudli aj funkcie na včasnú diagnostiku možného zlyhania diskov s následnou naplánovanou aktivitou (napr. replikácia), vylepšilo sa aj prihlasovanie. Špeciálna pozornosť bola venovaná aj aplikácii Moments, ktorá je určená na zálohu a sprostredkovanie prístupu k vašim fotografiám. O fotky by ste tak nikdy nemali prísť a dajú sa zálohovať z viacerých vašich zariadení.

Po tom, ako príde finálna verzia tohto systému, doterajší používatelia NAS do Synology ju dostanú zadarmo. Na stretnutí sme si tiež pozreli spôsob ako sa do NASky dá dostať aj cez mobilný telefón s aplikáciou DS Finder. Rovnako sme si pozreli Active Backup Suite ako kompletné zálohovacie riešenie pre všetky vaše zariadenia a najlepšia správa je, že je úplne zadarmo.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.