Ponúka centralizovanú správu s vysoko škálovateľnou architektúrou.

Synology na veľtrhu Computex 2024 predstavilo zariadenia ActiveProtect, ktoré sú špeciálne navrhnuté na ochranu firemných údajov s dôrazom na centralizovanú správu so škálovateľnou architektúrou. Toto riešenie je vďaka tomu určené podnikom a organizáciám všetkých veľkostí a pomáha im efektívne riešiť kybernetickú bezpečnosť.

ActiveProtect centralizuje celopodnikovú ochranu údajov, úloh a zariadení a poskytuje jednotnú správu a kontrolu. Komplexné pokrytie koncových bodov, serverov, hypervízorov, úložných systémov, databáz a služieb Microsoft 365 a Google Workspace výrazne znižuje mŕtve body v oblasti bezpečnosti IT a potrebu prevádzkovať viacero riešení na ochranu údajov.

Synology ActiveProtectZdroj: TOUCHIT
Synology ActiveProtect

Jia-Yu Liu, výkonný viceprezident spoločnosti Synology, definoval ActiveProtect slovami, že ide o ideálne riešenie na zložité a nákladné stratégie ochrany dát, ktoré musia firmy dodržiavať. Toto riešenie je výsledkom rozsiahleho výskumu a vývoja, v rámci ktorého boli aplikované aj bohaté skúsenosti spoločnosti Synology zo spolupráce so zákazníkmi.

IT tímy môžu ActiveProtect nasadiť v priebehu niekoľkých minút a vytvárať komplexné plány ochrany údajov prostredníctvom globálnych politík cez centralizovanú konzolu. Riešenie umožňuje implementovať politiky nemennosti a izolácie a vykonávať postupy obnovy, čo výrazne znižuje prevádzkové náklady.

Náklady znižuje aj fakt, že ActiveProtect je až 7-krát rýchlejší pri zálohovaní s typickým pomerom deduplikácie presahujúcim 2 : 1. Zariadenia využívajú prírastkové zálohovanie s globálnou a medzipodnikovou deduplikáciou na strane zdroja, čím zabezpečujú rýchle zálohovanie a replikáciu s minimálnym využitím šírky pásma.

Synology ActiveProtectZdroj: TOUCHIT
Synology ActiveProtect

Každé zariadenie ActiveProtect dokáže pracovať v samostatnom alebo klastrovom režime. Kapacitu úložiska možno vrstviť s úložnými riešeniami Synology NAS/SAN, C2 Storage a ďalšími zariadeniami ActiveProtect v klastri. V rámci jedného rozhrania je takisto možné spravovať existujúce nasadenia Synology Active Backup for Business.

ActiveProtect bude k dispozícii prostredníctvom predajcov a partnerov spoločnosti Synology v priebehu roka 2024.

Synology ActiveProtectZdroj: TOUCHIT
Synology ActiveProtect

Zdroj: Synology

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit