Synology dnes uviedlo na trh svoj najnovší produkt DiskStation DS116.

Tento 1-šachtový NAS server vybavený 1,8 GHz dvojjadrovým procesorom a vlastnosťou prenosu šifrovaných dát je správnou voľbou pre domáceho používateľa, ako aj pre menšie pracovné skupiny, ktoré hľadajú cenovo orientované riešenie s výnimočnými funkcionalitami vrátane zdieľania dát či kolaboračných nástrojov.

Softvérové balíky zahŕňajú všetko, čo potrebujete na zvýšenie efektivity práce a na zlepšenie vášho každodenného pracovného rytmu. NAS riešenia od Synology ponúkajú robustný súborový manažment, takže dáta môžete poľahky zdieľať, pristupovať k nim zo vzdialených miest, synchronizovať údaje medzi počítačom, mobilom či tabletom a zároveň môžete integrovať verejné cloudové úložné riešenia do jediného rozhrania, čím prispejete k zvýšeniu dynamiky vášho pracovného prostredia.

Synology_DS116_03_web2016_3_nowat

Procesor zariadenia tiež ponúka prenosové rýchlosti do 112 MB/s pri zápise a do 111 MB/s pri čítaní. Navyše poskytuje dedikované hardvérové šifrovanie, čím DS116 výrazne zvyšuje výkon aj pri prenose šifrovaných dát a to až na úroveň 112 MB/s pri čítaní šifrovaných dát a 93 MB/s pri zápise šifrovaných dát – čo znamená 241 % resp. 364 % zvýšenie výkonu v porovnaní s predchodcom. Ďalej je tu dvojica portov USB 3.0, ktorá umožňuje rýchly prenos dát k širokému portfóliu externých zariadení. Pri tomto všetkom spotrebuje DS116 iba 10,68 W energie pri prístupe k dátam a iba 6,28 W energie v režime hibernácie pevných diskov.

Synology_DS116_01_web2016_3_nowat

Synology DS116 využíva operačný systém DiskStation Manager (DSM), ktorý ponúka široké portfólio aplikácií od záložných riešení cez streamovanie multimédií až po kolaboračné riešenia. Oddnes je zariadenie dostupné globálne za cenu 165 Eur.

V májovom vydaní TOUCHIT vám podrobne predstavíme model Synology DS 216+.