Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rovnako ako počítač, aj miesto na bežnú prácu potrebujete raz za čas vyčistiť a zbaviť nepotrebných vecí. Garáž je často miesto, kde sa pracuje, vyrába, prerába, montuje, opravuje, … a to nielen auto. Pre muža je garáž taká dôležitá ako pre ženu kuchyňa. Avšak aj napriek tomu to niekedy vyzerá, že trvalo udržateľný poriadok je iba utópia, čo ale neplatí.

Stačí využiť pár trikov a aj garáž bude stále vyzerať ako zo škatuľky.

Dostatočný úložný priestor

Alfou a omegou poriadku je dostatok úložného priestoru. Pokiaľ sa vám v garáži voľne povaľujú veci, náradie či príslušenstvo k počítaču, je to znak nedostatku úložného priestoru. Preto je vhodné zaobstarať regály, do ktorých všetko systematicky uložíte a každá vec tak bude mať svoje miesto, kam ju po použití môžete vrátiť. Aj úzky alebo nízky regál dokáže vytvoriť 2 až 3-krát viac úložného priestoru než obyčajný stôl alebo polica. Pokiaľ máte na zemi odložené štvorkolky či iné dôležité vozidlá, nezabudnite na možnosť závesných regálov.

Držiaky na stenu

Niektoré veci ľahšie využijete, ak budú zavesené na stene. Napríklad skladovať taký bicykel v regáli je síce tiež možnosť, ale držiak na bicykel predstavuje o čosi lepšiu verziu. Ušetríte tak potrebný priestor a bicykel bude v bezpečí.

Držiak na stenuZdroj: majster-regal.sk

Držiaky na stenu môžu slúžiť na skladovanie hadíc či ako odkladací priestor na záhradné náradie. Vďaka nim dokážete každý kúsok steny využiť na maximum. Predstavte si napríklad závesnú stenu na náradie, kde budete mať všetko po ruke a na očiach.

Pokiaľ ste počítačovým fanúšikom, iste sa vám doma hromadia rôzne káble a nabíjačky, ktoré používate iba zriedka. Držiak na stenu je pre skladovanie rôznych elektronických káblov ideálny.

Boxy a krabičky na drobnosti i hracie konzoly

Regály vyriešia problém so skladovaním sezónnych pneumatík, lyží alebo príslušenstva k bicyklom či motorkám, avšak čo s drobnosťami či rôznymi menšími materiálmi? Doprajte im tiež miesto kam budú patriť. Jeden regál alebo niektoré police v regáloch si vyhraďte pre boxy, menšie boxy a krabičky. Naukladajte tam všetko čo je také malé, že by sa to mohlo stratiť. Klince, skrutky, hmoždinky a gumičky potriedené do krabičiek a uložené v boxoch budete môcť použiť kedykoľvek a vždy včas zistíte ak vám budú nejaké dochádzať.

Do boxov môžete naukladať aj príslušenstvo k počítačom či konzoly, ktoré práve nevyužívate. Nechcete predsa, aby sa vám niektoré vzácne kúsky stratili alebo zničili. V boxe je všetko chránené pred škodcami aj prachom.

Box na náradieZdroj: majster-regal.sk

Systematicky všetko rozdeľte

Ak sa nechcete neustále namáhať s prehadzovaním krabíc, uložte boxy v regáloch systematicky. Pre lepšiu prehľadnosť si boxy označte názvami. Boxy ukladajte vždy podľa frekvencie používania. Najpoužívanejšie dopredu a sezónne veci dozadu. Pri zmene sezóny si môžete potrebné veci premiestniť na predné časti políc. Pri ukladaní do regálov nezabudnite, že najvhodnejšie je ukladať si ťažké predmety na spodok regálov odkiaľ na vás nemôžu za žiadnych okolností spadnúť.

Garáž je väčšinou miesto kam ženská noha vkročí iba málo. Avšak aj napriek tomu je fajn mať vo veciach poriadok a nemusieť obchádzať málo používané veci pohodené na zemi. Čo tak sa do toho pustiť hneď zajtra?