Jeho uvedenie na trh by malo prebehnúť 7. februára.

Počas tejto udalosti by mala spoločnosť OnePlus predstaviť pomerne veľa noviniek, medzi ktorými nebude chýbať vlajkový smartfón OnePlus 11, slúchadlá Buds Pro 2 a spomínaný tablet OnePlus Pad. Zo všetkých zariadení je práve pripravovaný tablet najväčšou záhadou. Až doteraz sme dokonca nepoznali ani jeho očakávaný dizajn, hoci je vysoko pravdepodobné, že sa bude podobať na Oppo Pad, ktorý má veľmi zaujímavé parametre vrátane čipovej sady Snapdragon 870. 

Portál 9to5google teraz zverejnil 3D rendery tabletu OnePlus Pad, ktoré nadväzujú na spoločnosťou OnePlus zverejnenú upútavku zariadenia, ktoré sa objavilo na stránke Cloud 11. Netreba pritom vôbec zdôrazňovať, že toto zariadenie až nápadne pripomína tablet, o ktorom sa hovorí už niekoľko dní. Upútavka nám ešte naznačuje, že tablet by mal dostať kapacitný skener odtlačkov prstov, ktorý bude umiestnený v jeho bočnej stene.

OnePlus PadZdroj: 9to5google
OnePlus Pad

K tejto upútavke sa samozrejme pridali aj 3D rendery, ktoré ukazujú možný dizajn OnePlus Pad. Rendery údajne vychádzajú z nezverejnenej jednotky, ktorá nesie kódové označenie „Aries a naznačujú, že nový tablet od OnePlus bude mať pravdepodobne kovovú unibody konštrukciu väčších rozmerov. Displej OnePlus Padu bude mať 11,6-palca a rovnomerné rámčeky okolo neho. Selfie kamera sa dostala do jednej z dlhších strán, čiže tablet bude možné používať na videohovory v horizontálnej polohe.

Pri pohľade na zadnú stranu tabletu zaujme kruh s fotoaparátmi. Aj keď ešte nevieme, aké fotoaparáty budú súčasťou tabletu OnePlus Pad, tak vzhľadom na rozmery kruhu predpokladáme, že výrobca tablet vybaví viac ako jedným objektívom. Hoci sa predpokladá, že plocha v bočnej stene je skener odtlačkov prstov, tak rovnako je pravdepodobné, že by mohlo ísť o magnetickú časť pre stylus alebo ďalšie príslušenstvo, prípadne konektor pre dok.

Špekuluje sa, že OnePlus Pad nebude dostupný globálne, ale bude určený iba pre vybrané trhy. Tieto úvahy sú založené na nedostatku upútavok v iných regiónoch. Aj keď spoločnosť OnePlus pôsobí globálne, tak je možné, že nový OnePlus Pad bude dostupný iba v Indii, čo by bola rozhodne veľká škoda pre globálnych fanúšikov značky. Nechceme však predbiehať.

Všetko dôležité bude zverejnené už 7. februára, kedy spoločnosť OnePlus prezradí viac.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.