Štvrtá generácia hodiniek Connected Calibre je takmer tu.

Pred pár rokmi aj táto švajčiarska spoločnosť začala vyrábať smart hodinky. Najnovšie už prichádza so štvrtou generáciou, čo naznačuje, že spoločnosti TAG Heuer sa aj v tejto oblasti darí. Je však potrebné poznamenať, že oproti konkurencii s Wear OS sú inteligentné hodinky od Tag Heuer podstatne drahšie.

Portál PhoneArena informuje, že tento rok sa môžeme tešiť až na dva modely série inteligentných hodiniek s označením TAG Heuer Connected Calibre E4. Okrem dvoch rozmerov 45 a 42 milimetrov sa budú tieto modely od seba líšiť aj dizajnom. Väčší bude robustnejší a menší bude mať minimalistický vzhľad, ktorý je možné vidieť aj v prípade iných značiek.

Tag Heuer Connected Calibre E4Zdroj: Tag Heuer
TAG Heuer Connected Calibre E4

Cenu nerobí iba značka

Luxusné inteligentné hodinky od Tag Heuer si budú snažiť svoju cenu obhájiť aj použitými materiálmi, ako napríklad OLED displeje pri oboch modeloch, ktoré sú chránené zafírovým sklíčkom. Connected Calibre E4 v 45 mm vyhotovení bude mať titánové puzdro, zatiaľ čo 42 mm verzia dostane oceľové. Okrem týchto rozdielov majú obidva modely keramickú lunetu a odolnosť voči vode do 50 m.

Oproti predchádzajúcej generácii sa zásadné vylepšenie udeje aj vo vnútri hodiniek. TAG Heuer siahol v prípade novej generácie po čipsete Snapdragon 4100 Plus. Nechýba ani ďalšia výbava, ktorá zahŕňa Bluetooth 5.0, výškomer, GPS, kompas, monitor srdcového tepu a akcelerometer.

Po stránke výdrže samozrejme nepôjde o žiadnych maratóncov, keďže sa využíva systém Wear OS. Je potrebné počítať s výdržou iba 1 deň, čo je aj na pomery tejto platformy iba priemer.

V čase uvedenia Connected Caliber E4 bude v hodinkách nainštalovaný iba Wear OS vo verzii 2.0. Spoločnosť však ubezpečuje, že aktualizácia na Wear OS 3.0 dorazí “niekedy v budúcnosti”.

Tag Heuer Connected Calibre E4Zdroj: Tag Heuer
TAG Heuer Connected Calibre E4

Cena a dostupnosť

Ani prvá generácia inteligentných hodiniek od TAG Heuer nebola lacná, ale teraz je cena ešte o niečo vyššia. 45 mm model s titánovým puzdrom má cenu stanovenú na 2400 eur, pričom 42 mm model bude záujemcov stáť od 1700 eur (podľa verzie).

Pokiaľ však vlastníte starší model inteligentných hodiniek Tag Heuer, môže využiť možnosť jeho výmeny za novší model a tak ušetriť. Hodinky Connected Caliber E4 bude na trh uvedená 10. marca, pričom predobjednávky sú už spustené na stránke TAG Heuer.

Zdroj: PhoneArena , TagHeuer

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.