Skryté funkcie, či skôr zábavka, sa ukrývajú v mnohých programoch, systém Android 13 nie je výnimkou.

Ide o tzv. Easter Eggs a je to tajná funkcia, na ktorú prídete určitou kombináciou kliknutí na vybrané prvky. Najčastejšie sa táto funkcia objavovala v okne „about“ teda O programe, ktoré býva súčasťou takmer každej aplikácie. Phone Arena priniesla návod na to, ako takéto veľkonočné vajíčko nájdete v operačnom systéme Android 13.

Tip 1

Zamierte do nastavení smartfónu a vyberte položku O telefóne. Tam niekoľkokrát ťuknite na riadok s verziou systému Android. Ťukaním na verziu vašej nadstavby by ste spustili vývojársky režim. Tip by mal fungovať na štvrté rýchle ťuknutie po sebe. Zobrazíte tým ručičkové hodiny. Nastavte čas na jednu hodinu, čo je 13:00 po poludní a 13 je zároveň verzia vášho Androidu.

Tip funguje aj na starších verziách, hodiny musia ukazovať čas podľa vašej verzie systému. Výsledok sa ale líši podľa verzie. V 13. verzii sa zobrazia bubliny a podržaním prsta na vnútornom kruhu sa bude meniť tapeta okolo nich.

Stlačením spodného tlačidla hlasitosti a vypnutia telefónu spravíte snímok obrazovky, ktorý môžete použiť ako tapetu.

Android 13 easter eggZdroj: TOUCHIT
Android 13 easter egg

Tip 2

Druhý tip sa bez prvého nedá urobiť. Spravte si najprv ten. Aktivujete tým nový widget. Podržte prst na hlavnej obrazovke na mieste, kde nie je ikona aplikácie. Ťuknite na tlačidlo Widgety. Naspodku všetkých widgetov nájdete Android S Easter Egg. Potiahnite si ho na hlavnú obrazovku a ťuknite naň.

Zobrazia sa kódy k farebným odtieňom. Ťuknutím na ne sa dajú zdieľať.

Android 13 easter eggZdroj: TOUCHIT
Android 13 easter egg

Zdroj: Phone Arena

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.