S fotoaparátom Canon EOS R sme mali možnosť stráviť v Londýne celé popoludnie. Treba konštatovať, že Canon sa teda poriadne postaral o to, aby fotky vyzerali dobre a fotiť v takto pripravenej scéne bolo jednoducho super. Pozrite si naše výživné fotky, ktoré dobre dokumentujú, čoho je tento fotoaparát v spolupráci s objektívom 24-105 a 50 fix focus schopný.

Ako prvé sme si vyskúšali fotenie pri pomerne dobrom osvetlení. Väčšinou na dennom svetle, pripadne dostatočnom osvetlení

A potom začala tá pravá zábava. Fotenie takmer v úplnej tme, pričom EOS R dokázal naozaj dobre zaostriť, aj keď sme fotený objekt takmer okom nevideli.

Fotoaparát Canon EOS R sme samozrejme prepli do plne manuálneho režimu, nastavili ISO na vyše 8000 a už sa fotilo. Zverejnené fotografie pritom nie sú dodatočne upravované, na niektorých miestach sme použili vyrezanie dôležitej časti záberu.

A urobili sme aj zopár fotiek pri optimálnom svetle v plne automatickom režime. V tomto prípade stačí len stláčať spúšť. Pozor, tento režim by pri fotkách v tme nepriniesol optimálny výsledok.

Na úplný záver sme si nechali fotky realizované zo statívu z budovy známej ako londýnska uhorka v časti London City. Bez statívu alebo pevného uchytenia fotoaparátu takéto fotky zatiaľ nedosiahnete ani s EOS R.

Ako je vám asi jasné, s týmto fotoaparátom sme sa veľmi neradi lúčili. Už teraz ale máme prisľúbené dlhodobé testovanie, a preto o tomto fotoaparáte ešte budete u nás počuť.

Viac o fotoaparáte Canon EOS R

Canon uviedol nový typ fotoaparátu, poznáme jeho cenu. Na svete je Canon EOS R a vyskúšali sme ako fotí

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté