Samsung predstavil novú platformu Bespoke Home 2021, čo je systém pre domáce spotrebiče od tejto firmy. Prvým veľkým produktom z tejto oblasti je chladnička Bespoke. Onedlho sa chystá celosvetový štart nového radu „kuchynských balíčkov“ Bespoke Kitchen, Firma ďalej predstaví nové lifestylové spotrebiče a integrované riešenia pre internet vecí.

Personalizované chladničky

Chladničky Samsung Bespoke sa budú predávať na vybraných trhoch. Sú k dispozícii v 20 farebných variantoch a v siedmich povrchových úpravách. Chladničky Bespoke vynikajú veľkou kapacitou, praktickým prevedením a špičkovým chladiacim výkonom.

Bespoke chladničky s personalizovaným vyhotovením. Zdroj: Samsung

Bespoke chladničky s personalizovaným vyhotovením. Zdroj: Samsung

V Severnej Amerike si zákazníci môžu vyberať medzi prevedeniami 4-Door Flex (4 dvere), 1-Door Column (1 dvere) a 2-Door Bottom-Mount Freezer (2 dvere, mraznička na spodnej strane). V Európe bude chladnička Bespoke k dispozícii vo verziách 1-Door a Slim 1-Door (1 dvere, v druhom prípade v tenkom prevedení), prípadne v úprave s mrazničkou na dolnej strane a vo veľkostiach 1,8 m alebo 2 m. Na výber bude tiež šesť rôznych povrchových úprav a celý rad farieb od klasickej bielej po mäkké pastelové tóny. S novými kuchynskými balíčkami Samsung ponúka kompletný rad kuchynských spotrebičov na mieru. Okrem chladničiek sa objavia aj personalizované mikrovlnné rúry a umývačky.

Farebné vyhotovenie chladničky je na vás. Zdroj: Samsung

Spotrebiče pre každý životný štýl

Samsung tento rok ponúkne rozšírené portfólio lifestylových spotrebičov, medzi ktorými nechýba osviežovač oblečenia Bespoke AirDresser, pračka vzduchu Bespoke či tyčový vysávač Bespoke Jet. V čase, keď sa domácnosti menia na kancelárie, školské triedy či telocvične, sú tieto spotrebiče dôležitejšie ako predtým. Rad Bespoke ponúka aj lepšiu flexibilitu, automatické funkcie a hygienické prevedenie.

Domácnosť Samsung Bespoke. Zdroj: SamsungZdroj: Samsung

Domácnosť Samsung Bespoke. Zdroj: Samsung

Medzi nové lifestylové spotrebiče, ktoré budú k dispozícii v Európe a v Severnej Amerike, patria nasledujúce modely:

  • Osviežovač oblečenia Bespoke AirDresser sa stará vynikajúcim spôsobom o textil všetkého druhu. V Európe a v Spojených štátoch sa predstaví v druhej polovici roka 2021.
  • Čistička vzduchu Bespoke Air Purifier nasáva vzduch z piatich smerov a rýchlo a intenzívne ho čistí aj vo veľkých priestoroch. Čistiaci systém dokáže odstrániť 99,999 % prachových častíc s veľkosťou 0,01 µm*
  • Tyčový vysávač Bespoke Jet sa dodáva spoločne so základňovou stanicou Clean Station a s nabíjačkou. Celý systém predstavuje špičkové komplexné riešenie na domáce upratovanie. Po ňom jednoducho postavíte vysávač do základňovej stanice a on sa sám vyprázdni a dobije.
  • Jet Bot AI+ je prvý robotický vysávač s umelou inteligenciou z dielne spoločnosti Intel. Je vybavený vylepšenou technológiou rozpoznávania objektov, systémom LIDAR a 3D senzormi, vďaka ktorým dokáže mapovať okolie a určovať si optimálnu dráhu. Do výbavy patrí aj kamera, vďaka ktorej je možné vysávač zapojiť do systému SmartThings a využiť ho na monitorovanie domácnosti.

Do lifestylového radu spotrebičov ďalej patria nasledujúce modely:

  • Osviežovač obuvi ShoeDresser** sa stará o to, aby vaše topánky boli ako nové. Funguje ako dezodorant, odvlhčovač a sušič, pričom mení výkon a intenzitu podľa materiálu a tvaru topánok, ktorým sa tak vždy dostane náležitej starostlivosti.
  • Chladnička Bespoke Cube** umožňuje uskladniť aj iné predmety ako jedlo, napr. nápoje alebo kozmetiku. Je tak tichá, že ju môžete mať aj v spálni alebo vedľa gauča
  • Filtračný systém Bespoke Water Purifier** je k dispozícii s jedným alebo s viacerými kohútikmi. Umožňuje filtrovanie v štyroch úrovniach v množstve až 2500 l, čo stačí na celý rok pre štvorčlennú rodinu. Objem a teplotu vody je možné nastaviť hlasovo cez Bixby.

Prepojený život so systémom SmartThings

Samsung vidí budúcnosť platformy Bespoke Home ešte ambicióznejšie  a to vo vzájomnom prepojení s využitím automatizácie a umelej inteligencie. Hlavným nástrojom tejto vízie je systém SmartThings ako platforma na riadenie domácnosti.

Vzájomne prepojená domácnosť. Zdroj: Samsung

  • SmartThings Cooking umožňuje vytvárať recepty a jedálne lístky podľa chuti členov domácnosti a podľa súčasného stavu zásob v chladničke. Pri príprave jedla systém automaticky na rôznych spotrebičoch nastaví optimálnu teplotu a používateľský režim, prístroje sa vzájomne synchronizujú. Služba je v súčasnej dobe k dispozícii v Severnej Amerike a v niekoľkých európskych krajinách.
  • SmartThings Pet sa synchronizuje s rôznymi domácimi prístrojmi, napríklad s práčkou vzduchu Bespoke Air Purifier či s robotickým vysávačom Jet Bot AI+. Vďaka tomu môžete svojho domáceho maznáčika sledovať, aj keď práve nie ste doma. Služba sa v druhej polovici roka 2021 spustí aj v Európe
  • SmartThings Clothing Care sa kvôli efektívnejšej starostlivosti o oblečenie synchronizuje s osviežovačom Bespoke AirDresser, so smart práčkami a sušičkami. Služba okrem iného odporúča optimálne pracie a sušiace cykly. V súčasnosti je k dispozícii v Spojených štátoch a na niekoľkých európskych trhoch.
  • SmartThings Air sa synchronizuje s práčkou vzduchu a klimatizáciou. Monitoruje v reálnom čase kvalitu vzduchu u používateľa doma aj v okolí. V Spojených štátoch bude k dispozícii v druhej polovici roka 2021.

* Na základe interných testov v súlade s pravidlami združenia Korean Air Cleaning Association pre testy a hodnotenia interiérových čističiek vzduchu (SPS-Káča 002-0132: 2018). Množstvo prachových zrniek 0,01 µm nižší o 99,999 % po 13 minútach v režime High. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od aktuálnych podmienok.

** V súčasnosti k dispozícii len na kórejskom trhu.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.