Telefón Infinix ZERO 30 5G sa práve začal predávať na slovenskom trhu. Je to špecialista na selfie video a selfie fotografiu.

Ako prvý smartfón vo svojej triede je totiž vybavený predným fotoaparátom s podporou videa v rozlíšení 4K/60 fps. Ľahko sa s ním vytvárajú vlogy.

Infinix ZERO 30 5G obsahuje predný fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx a dovoľuje aj nahrávanie akčného videa. Prednú kameru dopĺňajú zaujímavé režimy videa, ktoré umožňujú vytvárať autentickejšie vlogy vo filmovom štýle. Vyskúšali sme natočiť selfie video pomocou tohto telefónu za šera.

Telefón je vybavený 144 Hz displejom AMOLED, hardvérovým základom je osemjadrový procesor a 12 GB RAM, ktoré je možné virtuálne rozšíriť na 21 GB .

Infinix ZERO 30 5G obsahuje duálny blesk, čo nám umožnilo natáčať za rôznych svetelných podmienok. Funkcia automatického zaostrovania s fázovou detekciou zaisťuje ostrý a kvalitný obsah.

Infinix ZERO 30 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Infinix ZERO 30 5G

Aj zadný fotoaparát na Infinix ZERO 30 5G je kvalitný, ide o rozlíšenie 108 Mpx s veľkosťou snímača 1/1,67″. Overili sme si, že dobre fotí aj v šere. Fotoaparát kombinuje technológie OIS a EIS, ktoré zabezpečia stabilné snímanie fotografií aj videí. K dispozícii je trojnásobný bezstratový zoom a 120° širokouhlý objektív.

Odfotil Infinix ZERO 30 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Odfotil Infinix ZERO 30 5G
Odfotil Infinix ZERO 30 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Odfotil Infinix ZERO 30 5G
Odfotil Infinix ZERO 30 5G prednou kamerouZdroj: TOUCHIT.sk
Odfotil Infinix ZERO 30 5G prednou kamerou

Farebné vyhotovenia

Displej je už z výroby chránený pred možným poškodením sklom Corning Gorilla Glass 5, okolo displeja je tenký rámik. Infinix ZERO 30 5G sa na Slovensku predáva v troch farbách: Golden Hour, Rome Green a Fantasy Purple.

Infinix ZERO 30 a tri farebné vyhotovenia
Infinix ZERO 30 a tri farebné vyhotovenia

Infinix ZERO 30 5G dobre hrá, je vybavený zvukovým systémom s dvoma reproduktormi s podporou DTS.

Ďalšie funkcie

Infinix ZERO 30 5G obsahuje batériu s dlhou výdržou a kapacitou 5000 mAh. 68 W Super Charging znamená, že sa nabije z 1 % na 80 % len za 30 minút. Telefón nám vydržal na tri dni bežnej prevádzky.

Softvérovo je Infinix ZERO 30 5G postavený na systéme XOS 13, čo je upravená verzia systému Android 13. Integruje aj funkciu ChatGPT. Telefón sa dá odomykať odtlačkom prsta a je vybavený technológiou NFC, teda môžete bezhotovostne platiť.

Výkonná Selfie kamera je hlavná devíza Infinix ZERO 30 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Výkonná Selfie kamera je hlavná devíza Infinix ZERO 30 5G

Odolnosť voči vode a prachu IP53 chráni ZERO 30 5G vo vlhkom počasí. Infinix ZERO 30 5G sa na Slovensku predáva v sieti Alza.sk a Datart.sk. Problémom tohto telefónu je len jedna naplánovaná aktualizácia operačného systému Android.

Cena: 379 €

Zapožičal: Infinix

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.