Motorola na CESe predstavila funkcie umelej inteligencie pre softvérovú platformu MotoTalk, ktorá sa zameriava na zvýšenie produktivity podnikov a výkonnosti tímov.

Pomocou technológie AI môžu teraz tímy v teréne využívať rozpoznávanie obrazu a plánovanie trasy na optimalizáciu svojich bežných činností. MotoTalk je súčasťou portfólia Motorola for Business.

Pomocou funkcie Rozpoznávanie obrázku môžete v teréne identifikovať a spočítať množstvo akéhokoľvek produktu na regáloch, rozpoznať a zhromaždiť informácie o ich cenách a získať prístup k správam o zdieľaní v obchode. Takto sa zabezpečí súlad s tovarom a lepšia správa predaja na rôznych miestach predaja. Vďaka tejto funkcii môžu používatelia okamžite pristupovať k automaticky generovaným metrikám namiesto čakania na údaje z manuálneho prieskumu od zamestnancov v mieste predaja. Zvyšuje sa tak produktivita ľudí na predajných miestach.

Využitím umelej inteligencie cez funkciu Plánovanie trasy optimalizuje komerčné trasy, maximalizuje efektivitu z hľadiska vzdialenosti, času a predaja. Táto funkcia umožňuje rýchle generovanie itinerárov pre rôzne terénne tímy a nástroj tiež sumarizuje návštevy zamestnancov a výkony v obchodoch.

Moto Talk zvyšuje výkonnosť podniku

Vďaka MotoTalk je možná aj rýchla komunikácia pomocou odosielania správ, ako je PTT (push-to-talk). MotoTalk pritom poskytuje komplexnú zabezpečenú komunikáciu.

Služba MotoTalk je multiplatformová kompatibilná so systémami Android, iOS a Windows. Riešenie vytvorené spoločnosťou Motorola ponúka aj ďalšie funkcie, ako je napríklad správa tímu, elektronické časové výkazy, sledovanie v reálnom čase a správa úloh.

Koncepty Tech World AI

Na výstave Lenovo Tech World ’23 Motorola predstavila niekoľko konceptov AI. Tieto nové funkcie spolu s riešeniami Moto Talk AI boli predstavené aj na veľtrhu CES 2024. Od generatívnych tapiet AI, ktoré vdýchnu život obrazovke zariadenia, až po pokročilé funkcie ochrany osobných údajov AI, ako je rozmazanie citlivých informácií a dokonca aj magický dotyk transformácie pokrčených účteniek na nedotknuté dokumenty. Navyše, so schopnosťou bez námahy zhrnúť poznámky, e-maily a rozhovory, Motorola pripravuje riešenia na cesty, ktoré zvyšujú mobilitu, skladnosť a celkovú jednoduchosť pre spotrebiteľov.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.