Stabilizátor Zhiyung Smooth 5 Combo predstavuje absolútnu novinku v oblasti 3-osových gimbálov s výkonným motorom. Dokáže pripraviť hladké video nech už máte v ňom umiestnený akýkoľvek smartfón.

Zhiyun Smooth 5Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zhiyun Smooth 5 a smartfón v držiaku

Robustné riešenie

Dodáva sa v šedej farbe, je vyhotovený veľmi robustne. Na batériu vydrží viac ako 13 hodín. Poradí si aj so smartfónom s hmotnosťou do 320 gramov. Kalibrácia je veľmi rýchla – stačí dobre nastaviť smartfón do držiaku a dosiahnuť vyrovnanie.

Zhiyun Smooth 5Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zhiyun Smooth 5 a nastavovanie smartfónu

Nemusí to byť úplne presne, motor v Smooth 5 si s tým poradí. Aktualizáciu firmware dosiahnete cez aplikáciu ZY CAMI. Nabájanie gimbálu trvá 2 hodiny cez USB-C port. Súčasťou dodávky nie je nabíjačka, len nabíjací kábel.

Dodávaná aplikácia

Spomenutá aplikácia ZY Cami nie je zlá na natáčanie videa, ale úplný strop ako je napr. FilMIC Pro to určite nie je. Je to skôr na úrovni zabudovanej aplikácie Fotoaparát. Avšak len ZY Cami dokáže zatiaľ naplno využiť všetky vlastnosti tohto gimbálu.

Zhiyun Smooth 5Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zhiyun Smooth 5 a aplikácia ZY Cami

Otočné koliesko a tlačidlá

Jeho veľkou výhodou je totiž otočné koliesko na ľavej strane gimbálu. Pomocou neho nastavujete zoom a je to celkom plynulé. Po stlačení stredového kolieska v tomto koliesku sa funkcia kolieska prepne na zmenu zaostrenia. Takto naozaj urobíte profesionálne vyzerajúce video.

Zhiyun Smooth 5Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zhiyun Smooth 5 a ovládacie koliesko

Tiež je tu špeciálne tlačidlo na spustenie a zastavenie natáčania, ďalej vyvolanie systému menu a je tu aj funkčné tlačidlo. Tieto možnosti zatiaľ v aplikácii FilMIC Pro nevyužijete, ale samotná stabilizácia videa k dispozícii samozrejme je.

Zhiyun Smooth 5Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zhiyun Smooth 5 a ovládacie tlačidlá

Combo balenie

V Combo balení máte ešte peknú prenosnú tašku a zaujímavosťou je svetlo aj s farebnými filtrami. Svetlo je držané magneticky na hornej časti držiaku, podobne sú takto držané aj farebné filtre. Intenzitu svetla je možné nastaviť.

Zhiyun Smooth 5Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zhiyun Smooth 5 a svetlo s farebnými filtrami

Nájdete tu aj trojnožku a kartu na ročné používanie aplikácie ZY PRIME aj s uschovávaním videí do cloudu. Celkovo Combo balenie prináša oveľa viac výhod ako len čisté balenie gimbálu. To stojí 176 eur a v dodávke nájdete gimbál, trojnožku, USB-C kábel a prepravnú tašku.

Zhiyun Smooth 5Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zhiyun Smooth 5 a prepravná taška

Cena za Combo balenie: 222 eur

Zapožičal: Focus Nordic CZ

Zdroje: vlastné, Zhiyun-Tech

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.