Dizajn kombinuje prvky z predchádzajúcich vlajkových lodí.

Huawei pripravuje vlajkové lode radu Mate 40, ktoré predstaví na jeseň. Pripravované smartfóny sa teraz prvýkrát objavili na renderoch, ktoré kolujú internetom. Zverejnil ich známy leaker Onleaks. Na správu upozornil portál HuaweiCentral.

Huawei Mate 40 aj Mate 40 Pro majú známy dizajn, ktorý kombinuje prvky z predchádzajúcich vlajkových lodí – modelov Mate 30 Pro a P40 Pro. Predný displej využíva totožný dizajn ako P40 a P40 Pro, zadná strana má okrúhly fotoaparát. Ten bol ikonický práve pre sériu Mate 30.

Základný model Mate 40 ponúka trojitý zadný fotoaparát a 6,4-palcový displej. Očakáva sa, že displej bude zaoblený podobne ako v prípade P40 Pro. Rozmery zariadenia by mali byť 158,5 × 72,5 × 8,9 mm, pričom zadný fotoaparát vyčnieva až na úroveň 10,4 mm. Takmer identické rozmery má aj Huawei P40 Pro.

Huawei Mate 40

Huawei Mate 40. Zdroj: handsetexpert.com

Huawei Mate 40 Pro má rovnaký dizajn displeja ako štandardný model. Displej je však viac zaoblený – podobne ako v prípade Mate 30 Pro. Aj napriek výrazne zaoblenému displeju bude vo výbave Pro modelu tlačidlo na reguláciu hlasitosti.

Očakáva sa, že Mate 40 Pro dostane do výbavy 6,7-palcový displej s 3D odomykaním tváre. Zadný fotoaparát bude štvoritý, viditeľný je periskop. Predpokladáme, že ponúkne 5× optické priblíženie a že zostava zadného fotoaparátu bude veľmi podobná výbave P40 Pro – teda hlavný senzor, ultraširokouhlý, periskop a ToF senzor.

Mate 40 Pro by mal mať rozmery 162,7 × 75,5 × 9 mm. Render tiež naznačuje, že má keramické telo.

Huawei Mate 40 Pro

Huawei Mate 40 Pro. Zdroj: pricebaba.com

Zdroj: HuaweiCentral, pricebaba, handsetexpert

Prečítajte si aj:

Veľký letný fototest: Ako fotia Huawei P40 Pro, OnePlus 8 Pro, Oppo Find X2 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra a Sony Xperia 1 II (1. časť)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit