O novom rozhraní klasického klienta Microsoft Outlook sa hovorí už dlhšie, teraz je tu možnosť si ho vyskúšať.

Potrebujete mať prístup k testovacím verziám aplikácií balíka Office (Súbor – Konto – Office Insider). Následne sa vám od verzie 2205 zobrazí možnosť vyskúšať si „Nový Outlook“. Tým sa dostanete do zjednodušeného rozhrania aplikácie. Nateraz to ale znamená, že nebudú fungovať všetky možnosti štandardného Outlooku. Rovnako tak upozorňujeme, že do aplikácie sa dajú dať len firemné a školské účty.

Nové rozhranie sa podobá na webovú verziu klienta Outlook.com. Rozhranie je čistejšie a pôsobí sviežim dojmom. Nie každý má rád ale „vybielené“ pozadie, pri ktorom sa ťažšie rozoznávajú hrany ovládacích prvkov a častí aplikácie. Svojho času sme si to všimli na aplikácii Word a samozrejme aj ostatných aplikáciách balíka Office. Následne ale už pred rokmi pridal Microsoft aj tmavšie témy.

Nový Outlook by mal priniesť najmä lepšie prepojenie medzi aplikáciami ako aj integráciu Microsoft Teams alebo usporiadať ďalšie doteraz samostatné prvky na jednu obrazovku. Takto sa dá zapnúť rozloženie pošty, kalendára aj úloh na jeden pohľad. Toto bude rozhodne prínosom. Určite sa využije potenciál doterajších obrazoviek s pomerom strán 16:9. Je to akási nástenka, ktorá by mohla nahradiť dlhoročnú obrazovku Outlook Dnes.

Pripravte sa na to, že v zjednodušenom Outlooku zatiaľ nie je podpora súborov PST, používanie v off-line režime, alebo špeciálnych účtov ako Gmail, iCloud, Yahoo atď. Netradičné je aj to, že nepodporuje emaily v doméne @outlook.com. Celkovo je tu príliš veľa nedostatkov a skúšanie tejto verzie odporúčame možno iba najväčším zvedavcom.

Zdroj: Office Insider

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.