Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Psychologická platforma Talk2amy, založená na umelej inteligencii, dnes vstupuje na slovenský trh. Tento krok je v súlade s plánom postupnej expanzie mimo územie Českej republiky, kde platforma vznikla. Talk2amy, navrhnutá a prevádzkovaná spoločnosťou Mongata, pomáha spoločnostiam, profesionálom i jednotlivcom porozumieť ľudskej osobnosti a ďalej ju rozvíjať.
Podľa Martina Rückera, zakladateľa spoločnosti Mongata, je vstup na slovenský trh prirodzeným prvým expanzným krokom: „Vďaka našej anonymnej verzii Lite pre jednotlivcov vieme, že o Talk2amy je medzi ľuďmi na Slovensku veľký záujem. Ďalším faktorom je aj pozitívna akceptácia inovatívnych riešení slovenskými spoločnosťami a v neposlednom rade je tu aj subjektívny dôvod, pretože časť nášho vývojového tímu pochádza zo Slovenska.“
Talk2amy bude na Slovensku komerčne dostupná v dvoch verziách: pre spoločnosti a profesionálov (konzultantov a psychológov). Obe umožňujú vzdialené vyhodnotenie ľudskej osobnosti, ako z bežného počítača, tak aj z mobilných zariadení. Tieto výsledky majú široké použitie napríklad v nábore, rozvoji zamestnancov, zisťovaní zhody s pracovnou pozíciou, predikcii emočných reakcií, analýze tímov a celých spoločností.
Nakoľko  sa psychologické štandardy môžu v jednotlivých krajinách líšiť, Talk2amy bude používať pre slovenský trh štandardné hodnoty, ktoré zodpovedajú miestnej populácii, čo je nevyhnutné pre presnú analýzu ľudskej osobnosti.
Spoločnosť Mongata, vďaka platforme Talk2amy, tiež pravidelne uverejňuje zaujímavé informácie získané z anonymných dát, napr. medzigeneračné porovnanie osobnostných charakteristík a jeho vplyv na zmeny v pracovnom prostredí. K tomu Martin Rücker dodáva: "Na Slovensku by sme radi, podobne ako v Česku, postupne vybudovali sieť partnerských spoločností a profesionálov, ktorí nám pomôžu platformu rozvíjať a prispôsobovať špecifickým potrebám trhu."
Talk2amy predstavuje unikátne spojenie psychológie a najnovších technológií, akými sú umelá inteligencia, pokročilá matematika, alebo cloudové technológie. Talk2amy je založená primárne na technológiách spoločnosti Microsoft, ktorá je zároveň technologickým partnerom Mongaty v rámci projektu „Microsoft for Startups“.
Platforma Talk2amy už niekoľko rokov ponúka svoje služby zákazníkom v Českej republike. Patria medzi ne napr. spoločnosti ako Unipetrol či Spolana, vzdelávacie agentúry ako Top Vision, konzultačné spoločnosti, vybrané nemocnice aj jednotliví psychológovia. Po vstupe na Slovensko, plánuje Mongata sprístupniť svoje služby aj v ďalších krajinách EÚ.
V rámci podpory komercializácie a expanznej stratégie tiež uvažuje o vstupe strategického investora, čo by pomohlo zrýchliť tempo expanzie a celkového rastu. Cieľovými trhmi by sa potom mohli stať aj Spojené štáty, Japonsko alebo krajiny Blízkeho východu. Spoločnosť doteraz do rozvoja platformy investovala zhruba 12,5 milióna korún (vyše 500 tisíc eur).

Značky: