Naozaj existuje taká planéta 🙂 A je to na Slovensku. Ide o webový portál www.24ka.sk, na ktorý keď pristupujete z mobilu, ktorý je napojený na poskytovateľa 4ka, za samotné dáta naozaj neplatíte. Pozrite si detaily.

Podľa nás je to krok, ktorý snáď ukazuje na to, kam postupne v rámci Slovenska budeme smerovať. Zašli sme si preto na prevádzkovateľom tejto služby a porozprávali sme sa o detailoch. Z nášho rozhovoru sme pripravili aj video. Na naše otázky odpovedal Vladimír Marhefka, riaditeľ mediálnej skupiny internet.sk, ktorá portál 24ka.sk prevádzkuje.

Zvlášť upozorňujeme na časť rozhovoru, kde sa hovorí o tom, že síce za samotné dáta na portáli 24ka.sk neplatíte, ale za dáta môžete zaplatiť vtedy, ak sa z tu zobrazeného článku prekliknete na pôvodný zdroj. Rovnako za dáta môžete zaplatiť, ak sa vám počas pripojenia na internet začnú aktualizovať aplikácie alebo operačný systém v mobile. Na to treba myslieť.

Aktuálne spravodajstvo si tak môžu zákazníci operátora 4ka čítať aj v 4G/2G sieti 4ky, aj v 3G sieti obchodného partnera, prenesené dáta im nebudú účtované. Ako sme sa dozvedeli od vedúceho produktového oddelenia 4ky, Mareka Jánošíka, dnes už 56,6 percent zákazníkov 4ky dátuje a priemerná spotreba dátujúceho Štvorkára je približne 7 GB mesačne. .

Samotný server 24ka prináša správy z regiónov Slovenska, celoslovenské správy a sú tu aj technológie či športové spravodajstvo. Najväčší záujem je pritom práve o správy z regiónov.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.