Teploty každým dňom stúpajú, čo nás samozrejme teší, lebo to k pravému letu patrí, no občas (viac ako občas) sa treba poriadne schladiť a vychutnať si horúce dni vo alebo pri vode.

Každý pozná vo svojom okolí miesta, kde sa dá dobre okúpať a schladiť, no ak cestujete niekde mimo domov, tak určite oceníte aplikáciu Swimplaces, ktorá vám veľmi prehľadne ukáže, kde sa dá okúpať a samozrejme aj oddychovať. Táto aplikácia je jednoduchá, prehľadná a dostupná zdarma pre Android (Android – klikni/stiahni) a iOS zariadenia (iOS – klikni/stiahni).

Swimplaces

Swimplaces

Aplikácia vám ihneď po otvorení ukáže mapu s miestami na kúpanie, pričom vidíte všetky zaujímavé miesta nielen vo vašom okolí, ale v rámci celého sveta. Orientovať sa dá aj podľa farebných označení, resp. bublín, čo vám uľahčí orientáciu a vyhľadávanie iba tých miest, o ktoré máte záujem. Jazerá sú označené zelenou farbou, vodné nádrže modrou, kúpaliská fialovou atď. Výhodou je aj to, že kliknutím na dané miesto si môžete prečítať aj krátky popis alebo recenzie na dané miesto od používateľov, ktorý tam už boli. Taktiež môžete recenzie aj pridávať. Aplikácia ponúka aj vyhľadávanie miest na kúpanie podľa vzdialenosti, preferovaných služieb a pod., čo môže hľadanie uľahčiť.

 

Je zrejmé, že tu nie sú úplne všetky miesta, ale je ich dosť natoľko, aby si každý našiel to svoje, kde sa okúpe a poriadne schladí.

Prečítajte si aj:

Cesta do Splitu vlakom: Čo to stojí, ako je to s dobou jazdy, s občerstvením a či si vybrať lôžko

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE