Makro fotografia je dostupná aj vďaka aplikácii Halide 2.5.

Jedným z lákadiel noviniek iPhone 13 Pro a Pro Max je možnosť snímať fotografie v makro režime. Pokiaľ by ste túto funkciu chceli aj vo svojom staršom iPhone, alebo dokonca novom iPhone 13 a 13 mini, dokáže ju poskytnúť aplikácia Halide, ktorá v týchto dňoch dostala novú aktualizáciu.

Táto aplikácia pre iPhony je aktuálne dostupná vo verzii 2.5 a prináša makro režim pre všetky modely iPhonov. Dobrou správou je, že výsledné fotografie si zachovajú vysokú kvalitu. Vďaka tomuto novému režimu je možné dosiahnuť súbory JPEG s rozlíšením až 4K.

Funkcia je príznačne pomenovaná Neural Macro. V aplikácii je dostupná v režime manuálneho zaostrovania, pričom k zhotoveniu fotografie sa automaticky vyberie najvhodnejší fotoaparát, ktorým budú makro fotografie zhotovované.  

Pri zhotovovaní makro fotografií režim Neural Macro použije 2-násobné (alebo 3×) digitálne priblíženie. Je potrebné poznamenať, že digitálne priblíženie znamená zníženie kvality výslednej fotografie, tak v tomto prípade Halide použije neurónový engine na spustenie svojej neurónovej siete. Tá zabezpečí, že výsledná fotografia bude vyzerať výborne s veľkým množstvom detailov. Funkcia Neural Macro je dostupná od modelu iPhone 8. 

V prípade modelov iPhone 13 Pro a Pro Max aplikácia Halide využíva natívnu funkciu makro režimu ultraširokouhlého objektívu a tiež aj funkciu Neural Macro. V tomto prípade ide o “nadstavbu”, ktorej výsledkom by mali byť ešte kvalitnejšie snímky ako z predvolenej aplikácie Fotoaparát.

Skvelou funkciou aplikácie Halide je aj možnosť manuálneho ovládania makro režimu, čo v prípade zabudovanej aplikácie Fotoaparát nie je možné. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.