Nová praktika teraz skúša nemeckú verziu emailu.

Odkazuje však na falošnú stránku v slovenčine. Tatra banka je teraz terčom útoku, v ktorom sa snažia podvodníci vymámiť prihlasovacie údaje do internetbankingu tejto banky. V našom prípade bola situácia jednoduchšia tým, že Tatra banku nepoužívame. Email ale vykazoval podozrivých prvkov viac.

Všimnite si adresu. Je falošná. Doména je v skutočnosti click, nie sk.

Len pre úplnosť ich zopakujeme. Banka tieto informácie neposiela. Ak aj nejaké informácie na overenie pošle, budú dostupné priamo z internet bankingu (IB). V prípade pochybností sa môžete informovať u svojej banky alebo v IB.

Ak totiž niečo po vás bude chcieť, dostanete sa k požiadavke aj z IB. Dôležité ale bude, aby ste neklikali na odkaz v emaily, ale do banky sa prihlásili cez svoj odkaz, ktorý máte uložený v prehliadači.

Keď si všimnete informácie na obrázku, emailová adresa vôbec nekorešponduje so skutočnou adresou Tatra banky. Email z tejto adresy je naozaj podozrivý. Jeho źnenie v preklade znamená:

Dobrý deň,

S cieľom zabrániť podvodnému používaniu bankových kariet na internete má Tatra banka nový systém kontroly platieb.

Táto služba je úplne bezplatná. Náš systém zistil, že nemáte aktivovanú službu ID App “ Kliknite na bezpečné prepojenie. pre aktiváciu služby Kliknite sem pre aktiváciu služby:

Cieľom je opäť kliknutie na link a nasmerovanie na falošnú stránku, ktorá vyzerá ako skutočná a prostredníctvom nej ukradnúť vaše údaje.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.