Inovované mobilné bankovníctvo Tatra banky prináša možnosť výberu medzi Lite a Full verziou aplikácie ako aj ďalšie užitočné vylepšenia. Patrí sem vynovený Spending reportTB, digitálna debetná karta či online otvorenie podnikateľského účtu, teda bez návštevy kamennej banky.

Vybraným novým ale aj existujúcim používateľom aplikácie Tatra banka sa zobrazí formulár Spoznajme sa lepšie. Ten obsahuje 6 otázok, ktorých cieľom je preveriť ich finančnú a digitálnu zručnosť. Na základe odpovedí vám aplikácia ponúkne buď Lite verziu aplikácie, ktorá obsahuje len tie nástroje, vďaka ktorým budete môcť svoje financie spravovať efektívnejšie alebo Full verziu aplikácie, ktorá je totožná s tou, akú poznáme dnes. Verziu aplikácie si môžete kedykoľvek zmeniť v nastaveniach.

Lite verzia aplikácie obsahuje:

Lite verzia aplikacia Tatra banka

  • vynovené spodné menu orientované na rýchle vykonávanie najdôležitejších operácií,
  • vylepšenú navigáciu na jednoduchšiu orientáciu v aplikácii,
  • prepracovanú obrazovku Domov zameranú primárne na informácie o účte,
  • zjednodušený formulár na zadanie platby,
  • novú sekciu Banka, ktorá poskytuje prehľad o produktoch na jednom mieste.

V Lite aj Full verzii pribudnú tiež ďalšie užitočné vylepšenia:

Digitálna debetná karta

Majitelia novootvorených bežných účtov, fyzické aj právnické osoby, dostanú k účtu digitálnu debetnú kartu, ktorú si môžu pridať do Google Pay či Apple Pay peňaženky alebo použiť na online nákupy.

podnikatelsky ucet zadarmo

Online otvorenie účtu pre jednoosobové spoločnosti

Ponuka na online otvorenie bežného a živnostenského účtu sa rozšírila o podnikateľský účet, ktorý je určený jednoosobovým spoločnostiam s právnou formou s. r. o. Na prvých 12 mesiacov je balík služieb bez poplatku za jeho vedenie. Niečo takéto v kamennej banke nikdy nešdosiahnete.

Na výber sú dva typy balíkov služieb:

Presun účtu z inej banky

Klienti, ktorí si otvoria nový účet Tatra PersonalTB prostredníctvom mobilnej aplikácie Tatra banka alebo Internet bankinguTB, majú možnosť preniesť si svoj bežný účet z pôvodnej banky do Tatra Banky. Urobia tak jedným kliknutím v aplikácii a vyplnením IBAN-u z pôvodnej banky.

Tatra banka za vás automaticky presunie:

  • všetky vaše trvalé príkazy a inkasá,
  • informuje príjemcov inkás o zmene účtu,
  • prevedie zostatok prostriedkov z inej banky,
  • zruší pôvodný účet.

Nový Spending reportTB

Najväčšou novinkou, ktorú prináša nový Spending reportTB, je zmena v kategorizácii výdavkov a po novom už aj príjmov na základe detailnejších štítkov. Vďaka tomu je viac ako 90 % transakcií klientov kategorizovaných automaticky. Pribudol tiež sumár výdavkov u tých obchodníkov, u ktorých klient nakupuje najčastejšie.

prehlad prijmov a vydavkov spending report

Žiadanou funkcionalitou zo strany klientov je možnosť zvoliť si vlastný začiatok mesiaca. Rovnako klienti žiadali spending report ohraničiť na isté obdobie (napr. 2-týždennú dovolenku). Tieto vlastnosti sú už súčasťou nového Spending reportuTB. Príjemným prekvapením je aj nová galéria ikoniek, nové preddefinované kategórie a prehľadnejšie grafické zobrazenie.

Novú verziu mobilného bankovníctva od Tatra Banky nájdete pre telefóny s operačným systémom iOS, Android ale aj Huawei AppGallery.

Google Play
App Store

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.