Dnes je trendom všetko vyriešiť primárne mobilnou aplikáciou a tak je tomu aj v tomto prípade. V tomto článku popíšeme aj ďalšie možnosti, ktoré majú podnikatelia v Tatra banke.

Mobilná aplikácia Tatra banka

Pripomeňme, že mobilná aplikácia Tatra Banka prešla ešte v minulom roku väčšou zmenou. Teraz existuje v dvoch verziách – odľahčenej (Lite) a úplnej (Full). Cieľom odľahčenej verzie je viac vyhovieť používateľom, ktorí potrebujú vykonávať len základné úlohy v aplikácii a viac oceňujú jednoduchosť a rýchlosť práce.

Celkom tri možnosti pre podnikateľov

Podnikatelia okrem mobilnej aplikácie samozrejme môžu využiť aj Internet banking a rovnako je pre nich pripravený aj špeciálny elektronický kanál Business Banking.

Vráťme sa ale k mobilnej aplikácii. Noví používatelia z radov podnikateľov ocenia prvý Digitálny Živnostenský účet. Ten je k dispozícii už od roku 2020 a pomocou neho si používateľ môže z pohodlia domova zriadiť živnostenský účet. Ide to naozaj rýchlo, podnikateľ s otvorením účtu úplne od počiatku strávi menej ako 15 minút.

Sú ľudia, ktorí to stihli do 10 minút. To je v porovnaní s vybavovaním nového účtu v pobočke pred pár rokmi radikálne skrátenie. Teraz na to stačí občiansky preukaz,  IČO firmy, výpis so živnostenského registra a samozrejme nainštalovaná mobilná aplikácia ako aj prístup na internet.

Jednoosobové s.r.o.

Pre tzv. jednoosobové s.r.o. existuje teraz ešte jednoduchšia možnosť. Je to prvý Digitálny Podnikateľský účet. V tomto prípade sa všetko dá vybaviť vtedy, ak máte so sebou občiansky preukaz a stačí vám poznať IČO svojej firmy. To je všetko, s novým mobilným bankovníctvom dokážete zriadiť takýto typ účtu a to tak, že všetko sa overuje on-line cez obchodný register.

Ďalšia podpora pre podnikateľov

Tatra banka pokračuje v podpore podnikateľov aj ďalej. Tí často pre svoju činnosť potrebujú prevádzkový kapitál alebo investičné financovanie. Pre jednoosobové s.r.o. a živnostníkov teraz existuje možnosť rýchlo (typicky do 15 minút) načerpať svoj predschválený kontokorentný alebo splátkový úver. Možná je aj ich kombinácia.

Tatra Banka
Rozhovor v štúdiu s pánom Antonom Danom

Celý tento proces zobrazujeme v našom videu a sami uvidíte, že je to rýchle a jednoduché. Našim hosťom v štúdiu za Tatra banku bol pán Anton Dano, segmentový manažér pre SME. Proces končí tým, že sa tieto prostriedky ocitnú na vašom účte.

Iné možnosti platby

Ešte pripomeňme, že Tatra banka sa pridala k trom veľkým bankám na Slovensku, ktoré od 1. februára budú podporovať okamžité platby. Takáto platba sa realizuje do 10 sekúnd medzi bankami a toto aj budú môcť podnikatelia využiť napr. vtedy, ak si prišli po tovar, ale vyžaduje sa platba pri jeho preberaní. Pre podnikateľov je táto služba zahrnutá do balíka služieb.

Malé a stredné podniky môžu využiť na platbu mobilný POS terminál a tento teraz existuje aj v podobe mobilnej aplikácie. To je cesta, ako si môžu za svoje služby nechať zaplatiť napr. remeselníci, pričom akceptujú aj populárnu platbu kartou. Pre pravidelnejšie platby kartou sú výhodnejšie stacionárne, ale aj prenosné terminály. Tie sa používajú napr. v reštauráciách.

TATRA BANKA
Pobočka Tatra banka

Na splátky

Ak si chcete kúpiť nejaký drahší tovar cez e-shop, ale nemáte dostatok prostriedkov, dá sa to teraz cez službu Na splátky. Tovar tak zaplatíte napr. v 12 mesačných splátkach. Ak daný e-shop túto možnosť podporuje, dá sa to hneď zrealizovať.

Viac platobných kariet

Tatra banka vyriešila aj spôsob, ako manažovať viac platobných kariet, ktoré sa distribuujú medzi zamestnancov (napr. dopravná spoločnosť). Cez spomínanú službu Business Banking si napr. konateľ spoločnosti môže priamo manažovať tieto karty. Príkladom je zníženie alebo zvýšenie limitu, zablokovanie karty, povolenie alebo nepovolenie kontinentov a požiadať o náhradnú kartu. Tieto operácie platia pre debetné a kreditné firemné karty.

Je toho celkom dosť, čo sa dá v Tatra banke využiť, aj keď ste podnikatelia. Zaujímať nás budú aj ďalšie možnosti, ktoré prináša táto banka.

Zdroje: vlastné, Tatra banka

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.