Využiť grafické karty NVIDIA na ťažbu kryptomien nie je ničím výnimočným.

Avšak, pozastaviť sa môžete pri tom, že nevyužijete ich plný výkon. Čo za tým je? Spoločnosť popisuje situáciu na svojom blogu a dodáva, že pre ťažbárov má špecificky zamerané produkty.

Bitcoin a Ethereum sa v posledných mesiacoch dostali do pozornosti širokej skupiny používateľov. Upozorňujeme, že kúpiť si jednu RTX kartu a ťažiť nie je dobrý nápad, potrebujete tzv. mining pool a je dobré sa s niekým spojiť.

Kde je teda problém, keď RTX karty spracujú odlesky od materiálov v reálnom čase, ale na ťažbu kryptomeny nie sú vhodné? Výrobca hovorí o tom, že karty ako NVIDIA GeForce RTX 3060 sú určené primárne na hranie hier. Ovládače sa teda akosi „postarajú“ o to, aby sa znížil výkon pri spracovaní špecifických algoritmoch, teda takých, ktoré sú využívané pri ťažbe kryptomien.

Kto chce využiť karty tejto spoločnosti, má možnosť využiť technológiu v procesore na tom určenom. Výrobca to ďalej obhajuje tým, že chce, aby karty zostali v rukách hráčov. To je odôvodnenie aj na niekdajšiu správu o tom, že kariet je málo a používatelia sa rozhodli siahať aj po herných notebookoch, kde túto grafiku nájdu a budú môcť celý notebook využiť na ťažbu.

Zdroj: Blog NVIDIA

Prečítajte si aj:

Bitcoinové transakcie v reálnom čase a 3D režime

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.