Ide o nový televízor s technológiou QLED, ktorý prichádza s rozlíšením 4K a operačným systémom Google TV.

Je to verný spoločník pre filmy v HDR, športové prenosy, ale aj hranie hier vďaka technológii Game Master a podpore najnovších HDR formátov. C635 podporuje HDR10+ a Dolby Vision a prichádza vo veľkostiach 43, 50, 55, 65 a 75 palcov. Na test sme mali 50-palcové vyhotovenie.

Dizajn

Televízor TCL C635 prichádza v elegantnom vyhotovení s podstavcom. Pre väčšie uhlopriečky obrazu sa podstavec dá prispôsobiť napr. aj na pridanie soundbaru. To prinesie ďalšie zlepšenie zvukového prejavu pri sledovaní televízie a posilnenie zážitku ako v kine.

Súčasťou dodávky sú dve diaľkové ovládania – komplexnejšie a jednoduchšie. Výhodnou sú priame tlačidlá na hlavné streamovacie služby.

Dve diaľkové ovládania k televízoru TCL 50C635Zdroj: TOUCHIT
Dve diaľkové ovládania k televízoru TCL 50C635

Softvérová podpora od Google

Podstatná je práve platforma Google TV, čo znamená, že veľmi ľahko získate množstvo digitálneho obsahu, ktorý môžete sledovať, vrátane streamovacích služieb, a to vrátane lokálnych. Sústredili sme sa práve na aplikácie ako Antik TV, Skylink Live, VOYO, SledovanieTV a pod. Všetky tieto služby používate bez problémov.

Táto platforma tiež prináša podporu pre hlasové ovládanie. Stačí napr. vysloviť povel „Filmy s Krónerom“ a C635 zobrazí dostupné filmy s týmto hercom. Niektorý obsah je pritom zadarmo, iný treba kúpiť alebo využiť streamovacie služby s predplatným. Okrem toho je tu aj špeciálny zábavný obsah priamo od TCL.

C635 tiež podporuje komunikačnú aplikáciu Google Duo, môžete tak priamo z televízora realizovať videohovor vo vysokej kvalite (napr. s využitím kamery v smartfóne). Ak chcete, využiť môžete aj Miracast, čo umožní zobrazovať obsah z notebooku alebo PC na televízore v rozlíšení 4K.

Televízor TCL 50C635 stavia na platforme Google TVZdroj: TOUCHIT
Televízor TCL 50C635 stavia na platforme Google TV

Quantum Dot

TCL C635 využíva technológiu Quantum Dot so 100 % objemom farieb. Technológia Wide Color Gamut teraz prináša jemnejšie prirodzené farby a obrazový zážitok s viac než miliardou farieb. Obraz je navyše posilnený technológiou Dolby Vision, čo vidíte na kvalite jasu, kontrastu, detailov a dojme priestorovosti.

Televízor využíva prepočítavanie kvality obrazu na 4K HDR a špeciálna podpora je pre streamovacie služby Netflix a Disney+. Technológia AiPQ aktivuje na televízore farebnú optimalizáciu v reálnom čase, prispôsobuje kontrast pre odlišné žánre a rôzny digitálny obsah.

Podpora najdôležitejšieho obsahu: Netflix, Disney+, YouTube a vlastný TCL obsahZdroj: TOUCHIT
Podpora najdôležitejšieho obsahu: Netflix, Disney+, YouTube a vlastný TCL obsah

Kvalita zvuku

Televízor TCL C635 poskytuje priestorový zvukový zážitok špeciálneho audiosystému. Reproduktory Onkyo s podporou Dolby Atmos prehrávajú zvuk priestorovo a pri jeho sledovaní sme mali výborný zážitok hlavne pri sledovaní športových zápasov.

TCL 50C635 spolieha na reproduktory ONKYOZdroj: TOUCHIT
TCL 50C635 spolieha na reproduktory ONKYO

Aj na hry a rýchly šport

Dnes televízory často využívajú hráči a C635 je na to pripravený. Podporuje technológiu Game Master práve na optimalizáciu obrazu pri režime hrania videohier a je tu aj rýchla odozva taká dôležitá pre hráčov. Práve preto je tu port HDMI 2.1, ktorý zabezpečuje kompatibilitu s najnovšou generáciou herných konzol a umožňuje funkcie, ako je ALLM (Auto Low Latency Mode) pre herné konzoly alebo pre pripojené grafické karty. To umožní automatické prepnutie do herného režimu a minimalizáciu oneskorenia zobrazenia.

Technológia Motion Clarity zase umožňuje čistý a plynulý obraz a vylepšené zobrazenie pohybu. Špeciálny softvér TCL MEMC sa uplatní pri športových prenosoch, filmoch s rýchlymi scénami alebo hraní videohier. Pomáha totiž obmedzovať rozostrenie rýchlych scén a minimalizovať stopu pohybu.

Vyhodnotenie

TCL 50C635 je vzhľadom na cenu veľmi dobré riešenie pre niekoho, kto nemá veľkú obývačku. Kvalita obrazu i zvuku je na vysokej úrovni a televízor dizajnovo neruší ani v menšej miestnosti. Použitá platforma poskytuje dostatok digitálneho obsahu, a to aj zadarmo. Celkovo je to veľmi dobrá kúpa za aktuálnu predajnú cenu.

Hlavné parametre

  • 4K QLED, HDR PRO
  • Dolby Vision/Atmos
  • 60 Hz Clarity Motion, Multi HDR formát, HDR10+
  • Game Master, HDMI 2.1 ALLM, Motion Clarity
  • Google TV, Google Assistant, Google Duo
  • Netflix, Amazon Prime, Disney+

Cena: 529 €

Zapožičal: TCL

Prečítajte si aj:

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.