V redakcii často testujeme pomerne drahé televízory s množstvom najnovších technológií, teraz je čas na test zariadenia takpovediac za ľudovú cenu.

Dizajn

Televízor TCL C645 je mimoriadne tenký a prichádza v prémiovom kovovom vyhotovení.

Na zadnej strane je dostatok prepojovacích portov vrátane šachty na dekódovaciu kartu pre satelitné vysielanie. TCL C645 sa dá pripevniť aj na stenu, čo ideálny spôsob sledovania televízora. Jeho vyhotovenie je veľmi kvalitné a odolné. Rámček okolo displeja je tenký, má okolo 6 mm.

Základný popis

Televízor TCL C645 prináša vďaka použitej technológii živý a ostrý obraz. Je to technológia QLED a ide o 4K televízor, 60 Hz Motion Clarity s podporou obrazového formátu Dolby Vision HDR a HDR10+. Znamená to, že plne využijete potenciál streamovacích služieb ako je napr. Netflix alebo Disney+. Vďaka funkciám Game Master a Freesync Premium je televízor TCL C645 dobrou voľbou aj pre hráčov.

TCL C645 v 65 palcovej uhlopriečke
Presné farby plné detailov na televízore TCL C645 pri 4K obraze

Rad TCL C645 je založený na operačnom systéme Google TV. Ten obsahuje aj Google Assistant a možnosť ovládania televízora hlasom namiesto ovládača. Pravda však je, že ovládanie ovládačom je presnejšie. Rovnako televízor podporuje aj video schôdzky pomocou Google Meet a Google Duo. Využiť sa dá aj Amazon Alexa. Inštalácia televízora je najjednoduchšia pomocou mobilného telefónu pripojeného na domácu Wi-Fi sieť.

TCL C645 v 65 palcovej uhlopriečke
Na TCL C645 si naplno vychutnáte aj Netflex

Zvuk podporuje priestorový formát Dolby Atmos a DTS-HD. Ako sme spomenuli, televízor prichádza v kovovom dizajne a existuje vo veľkosti od 43“ po 85“. V spodnej časti je stojan, ktorý sa jednoducho montuje na televízor a umožňuje dve pozície podľa toho, aký máte stolík a či chcete použiť soundbar pod televízor.

TCL C645 v 65 palcovej uhlopriečke
Kvalita obrazu TCL C645

Kvalita obrazu

Ako sme si preverili, technológia Quantum Dot prináša skutočne živé farby do obrazu. Jas TCL C645 je až 450 nitov. Tento televízor sme testovali uprostred leta a nebol problém so slnečným svetlom pri sledovaní obrazu počas dňa. TCL C645 ponúkne 4K HDR PRO, čo znamená živé a presné farby a množstvo detailov.

Motion Clarity pre plynulý obraz a lepší pohyb

Na akčných filmoch sú najdôležitejšie hlavne rýchle scény, kedy nechcete prísť o žiadny detail. Smart TV TCL C645 pritom disponuje softvérovým algoritmom MEMC TCL, ktorý je presne určený na podporu rýchlych scén. Účinne pomáha znižovať rozmazanie rýchleho pohybu.

TCL C645 v 65 palcovej uhlopriečke
TCL C645 sme vyskúšali aj pri akčných filmoch

TCL C645 podporuje štandardy HDR10, HLG, HDR10+ a Dolby Vision. Pri porovnaní so Samsung televízorom je dôležitý hlavne fakt, že TCL C645 plne podporuje Dolby Vision a to je formát, ktorý využívajú viaceré streamovacie služby.

Kvalitný zážitok pri hraní hier

Pri hraní hier je dôležitá rýchla odozva televízora, často oveľa viac ako samotná kvalita obrazu. S rozhraním HDMI 2.1 a funkciou ALLM tu získate najnižšiu latenciu a optimálne nastavenie obrazu na hranie hier. ALLM totiž umožňuje prepnúť televízor do herného režimu a zaistiť tak mimoriadne rýchlu odozvu televízneho vstupu do hry aj pod 15 ms.

Diaľkové ovládanie pre TCL C645

TCL C645 s Dolby Atmos

TCL C646 je vybavený celkom dobrým zvukom s udávaným výkonom 200 W. Priali by sme si razantnejšie basy, čo sa ale dá vybavil práve osobitným soundbarom. Hlavne pri hrách sa to oplatí. Na bežne sledovanie filmov zvuk z TCL C645 tak ako je po vybalení z krabice postačí.

Zadná stena televízora TCL C645
Zadná stena televízora TCL C645

TCL C645 v 65-palcovom vyhotovení je presne televízor, ktorý sa oplatí do bežného bytu či domu. Využijete ho na sledovanie filmov, streamovaného a televízneho vysielania a pokojne aj pri hrách.

Televízor TCL C645 zo zadnej strany
Televízor TCL C645 zo zadnej strany

Osobne by sme si k nemu prikúpili aj vhodný soundbar a takto vznikne naozaj kvalitný zážitok z obrazu aj zvuku. Pritom cena tohto televízora je na súčasnú dobu veľmi priaznivá. Preto aj udeľujeme Tip redakcie za pomer Výkon/cena.

TIP REDAKCIE

Cena: pri 65-palcovej obrazovke 779 eur

Zdroje: vlastné, TCL

Technické parametre

Televízor Google TV, QLED, 165cm, 4K Ultra HD, PPI 3100 (50Hz), Direct LED, HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, lokálne stmievanie, DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC, 2× HDMI, 1× USB, LAN, WiFi, Bluetooth, DLNA, Chromecast, Miracast, HbbTV 2.0, hlasové ovládanie, Podpora Netflix, Disney+, HBO Max, Apple TV, Steam Link, Voyo, O2 TV, Google Assistant, párovanie s mobilným zariadením. Držiak VESA 300×300, repro 20W, Dolby Atmos, Dolby Digital AC4, DTS HD, trieda energetickej účinnosti G

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.