Ide o miniLED televízor, ktorý využíva operačný systém Google TV. Existuje vo vyhotovení 65- a 75-palcov.

Veľmi dobré zobrazenie farieb

Technológia QLED zabezpečuje 100% objem farieb, dosiahnuteľná frekvencia obrazu cez HDMI je 144 Hz. Jeho svietivosť je 2500 nitov a má špeciálne prispôsobenie na hry. Výrobca do neho zabudoval aj Game bar, je tu aj možnosť pripojenia hernej konzoly.

Výborné zobrazenie farieb na TCL C935Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Výborné zobrazenie farieb na TCL C935

Upscaling s umelou inteligenciou

Ide o 4K televízor, ktorý na prepočet obrazu v nižšej kvalite využíva umelú inteligenciu s hĺbkovým učením. Obraz, ktorý existuje len v nižšej kvalite potom vidíte zobrazený na displeji krajšie v 4K rozlíšení. Svietivosť až 2500 nitov sa dá dosiahnuť v dynamickom mód a ide o krátko trvajúci efekt. To plne postačí pri výbuchoch pri akčných scénach. V režime Film je maximálny jas 2000 nitov. Celý displej je pri 65-palcom displeji rozdelený na 65 zón.

Integrovaný soundbar ONKYO v spodnej časti televízora C935Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Integrovaný soundbar ONKYO v spodnej časti televízora C935

Aj ochrana zraku

Ako sme si overili, televízor zobrazuje verné farby a poskytuje veľmi široký rozsah farieb. Pomocou technológie QLED pokrýva C935 až 77% farebného priestoru Rec2020. To je veľké zlepšenie voči predchádzajúcim modelom TCL televízorov, ktoré sme mali v redakcii na test. Tiež môžete zapojiť filter modrého svetla, ak si chcete chrániť zrak.

Relatívne tenké vyhotovenie TCL C935Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Relatívne tenké vyhotovenie TCL C935

Rýchle scény či hry nie sú problém

Pri rýchlych pohyboch oceníte rýchlosť 120 Hz a pre hry 144 Hz cez HDMI s pripojením herného počítača. Operačný systém Google TV umožňuje prenos obrazu cez Apple AirPlay 2 a Chromecast i Miracast. Jednoducho všetko, čo potrebujete pri bezdrôtovom zdieľaní obrazu medzi televízorom a telefónom či počítačom. Pre hry je tento televízor vybavený portom HDMI 2.1. To znamená veľmi nízke vstupné oneskorenie.

Prepojovacie porty TCL C935Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Prepojovacie porty TCL C935

Plná podpora HDR formátov a prémiového zvuku

TCL C935 podporuje všetky dostupné funkcionality HDR ako je HDR 10+, HLG ale aj Dolby Vision IQ.

Miniatúrny subwoofer v zadnej časti C935Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Miniatúrny subwoofer v zadnej časti C935

Z hľadiska zvuku je tu integrovaný soundbar ONKYO, v zadnej časti nájdete integrovaný basový reproduktor (miniatúrny subwoofer s objemom 1,3 litra) a celkom hore na zadnej strane sú dva výškové reproduktory. Ako celok audio časť podporuje Dolby Audio, ide o formát 2.1.2.

Dva výškové reproduktory v zadnej časti TVZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Dva výškové reproduktory v zadnej časti TV

Jednoduchá montáž

Nám sa páčil centrálny stojan, ktorý sa veľmi ľahko inštaluje a na postavenie televízora postačí aj menší stolík. Podstavec je tiež tenký a vyhotovený z prémiového kovu s plastovým obalom. Televízor umožňuje aj inštaláciu na stenu.

Minimalistický dizajn C935Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Minimalistický dizajn C935

Súčasťou dodávky sú dve diaľkové ovládania, ktoré obsahujú aj rýchle klávesy na niektoré streamovacie služby.

Pre koho je určený

V celkovom hodnotení ide o televízor určený pre náročného používateľa, ktorý má doma domáce kino. Pri šere oceníte, že na povrchu displeja sa neodráža okolité svetlo.

Zadná časť televízora C935Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zadná časť televízora C935

Konkurencia

Porovnaním parametrov sa dostávame k možnej konkurencii pre tento televízor. Je to model QN 91B od Samsungu alebo X95K od Sony či LG QNED91.

Soundbar ONKYOZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Soundbar ONKYO

Pri našom používaní sme si overili skvelé farby obrazu a zvuk je tiež veľmi dobrý. C935 výrazne voči minulosti pokročila pri rozšírení uhla, pod ktorým sa dá televízor dobre sledovať. Dobre vyzerá aj čierno-biely obraz, čo inak býva pre televízory celkom náročná úloha.

Dve diaľkové ovládania v dodávkeZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Dve diaľkové ovládania v dodávke

Výborný pre streamovacie služby

Pri našom teste sme sledovali hlavne vysielanie Netflix a Disney+ a toto funguje skvele. Čierna je naozaj čierne, určite nie šedá. Akčné scény s výbuchmi sú dobrým testovacím materiálom na to, aby C935 ukázala veľmi vysoký kontrast v obraze. Všetko podčiarkuje veľmi dobrý zvuk.

Minimalistický rámik C935Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Minimalistický rámik C935

Verdikt

Tento televízor nás zaujal kvalitou obrazu ale aj cenou. Na to, že je to 65-palcový televízor je jeho cena výborná, plusom navyše je veľmi kvalitný zvuk, v ktorom nechýba basová zložka. Odnáša sa si zaslúžene tip našej redakcie za výborný pomer výkonu k predajnej cene. Za 1500 eur lepší 65-palcový televízor aktuálne nekúpite.

TIP REDAKCIE

Cena: 1499 eur

Zdroje: vlastné, TCL

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.