Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TCL Electronics, vedúca značka spotrebnej elektroniky, oznámila, že v roku 2021 dosiahla obrat vo výške 74,85 miliárd HK$ (9,58 miliárd USD), čo predstavuje medziročný nárast o 46,9 %. Hrubý zisk dosiahol 12,53 miliárd HK$ (1,6 miliárd USD) pri medziročnom raste 29,7 %. K uvedeným ekonomickým výsledkom napomohol synergický efekt aktivít, ako sú posilnené výrobné kapacity, predajný kanál a rozvoj výskumu spoločne so znížením nákladov a zvýšením efektivity.

Inteligentné televízory TCL

Celkový obrat v obchodnom segmente inteligentných televízorov sa zvýšil medziročne o 24,3 % na 49,27 miliárd HK$ (6,31 miliárd USD), a zabezpečil tak spoločnosti TCL tretie miesto na svete. Trhový podiel vzrástol podľa spoločnosti Omdia na 11,5 %, a poistil tak miesto tretie.

Spoločnosť dosiahla významný rast v objeme predaja v strednom a vyššom segmente televízorov, a to vďaka technológii Mini LED. Objem predaja QLED a MiniLED televízorov sa medziročne zvýšil o 53,8 % respektíve 50,5 %. Objem predaja televízorov TCL v Európe si udržal vysoké tempo rastu, kedy medziročne vzrástol o 52,5 %.

Značky: