Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa spoločnosti OMDIA je TCL globálnou značkou televízorov číslo 2

Značka TCL, jeden z dominantných hráčov na globálnom trhu televízorov a popredná spoločnosť v oblasti spotrebnej elektroniky, oznámila, že je podľa dát spoločnosti OMDIA globálnou značkou televízorov č. 2. V rámci správy OMDIA Global TV sets report 2022 bola TCL označená ako Global Top 2 TV Brand. Dáta uvedené v správe navyše naznačujú, že veľkoformátové televízory TCL vykazujú významný rast a vo formáte 98 palcov sú, čo sa týka trhového podielu, číslo jedna.

TCL dlhodobo presadzuje televízory s technológiou Mini LED. V tomto roku táto značka predstavila na veľtrhu CES 2023 inovácie a najnovšie zobrazovacie technológie, a navyše získala pre svoje televízory TCL Mini LED 4K TV C935 a C835 ocenenie CES® 2023 Innovation Awards.

V roku 2023 budú televízory s technológiou Mini LED dostupné aj vo veľkoformátových veľkostiach XL s tisícimi lokálnymi stmievacími zónami a vysokou úrovňou jasu pri výkone prinášajúcom detailné zobrazenie. Pre detaily vo vysokom jase, alebo v temných záberoch sa stará jedinečný ovládací algoritmus TCL.

Očakávané produktové rady televízorov TCL Mini LED a QLED 2023 budú uvedené v Európe na jar tohto roku.

Značky: