TCL na CESe predstavila televízor OD Zero s technológiou Mini-LED, ktoré budú na trhu dostupné v priebehu tohto roku.

Predstavenie OD Zero na CESe

OD Zero je technológia, ktorá je založená na zadnom podsvietení Mini-Led novom výrobnom procese. Výsledkom je mimoriadne tenký profil televízora, aký sme zatiaľ nevideli pri televízoroch LED LCD . Nová generácia prináša vysoký jas, plynulé farby a konzistentný kontrast. OD Zero prekonáva predchádzajúce technológie použité pri TCL Mini-LED paneloch.

Porovnanie technológie QLED a OD Zero Mini-LED

Porovnanie technológie QLED a OD Zero Mini-LED

Názov OD Zero popisuje optickú vzdialenosť medzi vrstvami Mini-LED podsvietenia a doskou difúzoru LCD panelu. Táto vzdialenosť je teraz totiž 0 mm, čo umožňuje vytvoriť mimoriadne tenký a výkonný modul.

Najnovšia generácia podsvietenia Mini-LED sa opiera o odbornosť v technológiách podsvietenia s aktívnou maticou v mikrometrickej triede a o výkonný, vertikálne integrovaný dodávateľský reťazec.

Pozoruhodný výkon

Spolu s konzistentne žiarivým podsvietením a HDR (High Dynamic Range) prináša technológia TCL OD Zero Mini-LED na farby bohatšiu zobrazovaciu vrstvu, výraznejšiu hĺbku detailov a zaujímavý zážitok zo sledovania obrazu . Vysoká konzistencia sa dosiahla skrátením vzdialenosti medzi zdrojom svetla a doskou difúzora. To vylepšuje kontrast a minimalizuje efekt Halo.

Vzdialenosť medzi doskou difúzora je 0 mm v prípade OD Zero

Vzdialenosť medzi zdrojom svetla doskou difúzora je 0 mm v prípade OD Zero

S tisícimi zónami pre lokálne stmievanie poskytuje TCL OD Zero Mini-LED precíznosť pri ovládaní kontrastu. To vylepšuje celkový zobrazovací výkon, odhaľuje presné detaily obrazu a poskytuje žiarivú bielu spoločne s hlbokou čiernou.

Výrazne ultratenký dizajn

Technológia TCL OD Zero využíva menšie LED zdroje a celkom nový dizajn šošoviek s viac zdrojmi svetla, čo umožňuje minimalizovať vzdialenosť medzi zdrojom svetla a zobrazovacím panelom (0 milimetrov). To vylepšuje konzistentnosť úrovne jasu a súčasne dosiahnuť tenký profilu televízora.

Tvorba obrazu pri televízore OD Zero

TCL využíva technológie Mini-LED už od roku 2018. Prvé Mini-LED produkty boli predstavené na veľtrhu IFA 2018 a od tej doby do vývoja tejto technológie neprestáva firma investovať. Masová výroba a predaj začali v roku 2019 s televízormi TCL Mini-LED X10.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.