Medzi prvými priekopníkmi smart zariadení bola bez pochýb spoločnosť Palm. Aj s pomerne malým počtom dostupných aplikácií boli ich zariadenia veľmi obľúbené až do momentu, kedy ich kúpila spoločnosť HP a nechala  značku zaniknúť.

Ale pred vyše dvoma rokmi sa čínsky výrobca elektroniky TCL (BlackBerry, Alcatel) rozhodol,  že kúpi Palm od spoločnosti HP. Značke Palm spoločnosť  TCL prisľúbila prinavrátiť zašlú slávu.

TCL nepovedali presne kedy sa to má stať, ale podľa slov šéfa marketingu Stefana Streita, by sa tak malo udiať už tento rok. Okrem všeobecnej informácii o vstupe Palm zariadení na trh, bola povedaná aj jedna konkrétna informácia. Nové zariadenia Palm už nebudú používať WebOS. Je to v celku pochopiteľné, nakoľko celkový vývoj a nasadenie staro-novej platformy by mohlo naraziť na množstvo problémov.

Rovnako ako smartfóny od BlackBery používajú Android, tak aj nové zariadenia Palm budú mať v sebe tento najrozšírenejší operačný systém. Medzičasom stihlo HP predať WebOS spoločnosti LG (OS používaný pre ich televízory), tak iná možnosť ani nepripadá do úvahy, ako nasadiť Android.

Za najväčší projekt spoločnosti TCL bude rozhodne zapojenie fanúšikov značky Palm do návrhu používateľského prostredia, aby bola ponúknutá atmosféra z pôvodných zariadení Palm.

Všetkým fanúšikom značky sa pravdepodobne tento rok splní sen o novom zariadení Palm. O tom, že TCL berie svoje projekty vážne nasvedčujú aj zariadenia BlackBerry, ktoré boli prijaté pozitívne.

Od posledných informácií o návrate Palmu ubehlo už zopár mesiacov. Pevne ale veríme, že sa na trhu objaví ďalšia značka, ktorá dokáže zamiešať na globálnom trhu karty aj najväčším hráčom.

zdroj: geek.com

Prečítajte si aj:

Nokia Communicator: Oživí Nokia túto legendu?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.